Platform over gevels, glas & daken
VMRG

Procesverbetering rode draad in Façades 2020

Façades 2020, een uitgave van gevelbrancheorganisatie VMRG, is verschenen. Pareltjes van gevels die de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd spelen de hoofdrol in dit boek. Wouter Thijssen, de architect van het project dat te bewonderen is op de cover van Facades 2020, mocht het allereerste exemplaar in ontvangst nemen. Wouter Thijssen, directeur / architect bij […]

eerste-exemplaar-facades-2020-voor-wouter-thijssenent_id5215-kopieren

7 juli 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Façades 2020, een uitgave van gevelbrancheorganisatie VMRG, is verschenen. Pareltjes van gevels die de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd spelen de hoofdrol in dit boek.

Wouter Thijssen, de architect van het project dat te bewonderen is op de cover van Facades 2020, mocht het allereerste exemplaar in ontvangst nemen. Wouter Thijssen, directeur / architect bij MVSA Architects: “Wij zijn er trots op dat het ontwerp Danzigerkade 125 aan de Houthavens in Amsterdam als kwaliteitsgevel op de cover staat van Facades 2020. Als MVSA Architecten ontwerpen wij gebouwen waarin gebruikers zich comfortabel voelen. Daarbij past het VMRG Keurmerk met hoge eisen aan gevels op het gebied van veiligheid, comfort en duurzaamheid.”

Façades 2020 bestaat uit een kleine 200 pagina’s met uiteenlopende gevelbouwprojecten waar VMRG bedrijven bij betrokken zijn geweest. Het boek is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten.

VMRG Keurmerk

Bij elk project staat een korte beschrijving en daarnaast is er in het boek een aantal artikelen opgenomen. In deze twaalfde uitgave van het Façades boek staat  procesverbetering in de gevelbranche centraal in de artikelen. Aan de orde komen de bouwplaatskeuringen die binnen het VMRG Keurmerk zijn ingevoerd, zodat de kwaliteit geborgd wordt vanaf fabricage tot en met het in het bouwwerk geïnstalleerde eindproduct. Hiermee is het VMRG Keurmerk ook voorbereid op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Verder is er aandacht voor de ILS Gevel die samen met BIM specialisten van diverse bedrijven ontwikkeld is. Door deze eenduidige afspraken wordt samenwerken in BIM makkelijker en efficiënter. Ook wordt het verkennende onderzoek naar een circulaire gevelbouw beschreven waarvoor de VMRG haar nek uitgestoken heeft. om het gevelbouwproces circulair te maken. Om circulair te kunnen werken, is het belangrijk dat de juiste informatie beschikbaar is. Met de nieuw ontwikkelde applicatie Cirlinq, die ook in het boek beschreven wordt, is het koppelen van informatie aan producten geen probleem.

Impressie van twee gevelpareltjes uit het boek.

 

Keuring in fabriek en op bouwplaats

Deze procesverbeteringen komen uiteindelijk ten goede aan de kwaliteit van een gevel. Bij elk project staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is. Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels. Zij worden hierop regelmatig gekeurd, zowel in de fabriek als op de bouwplaats. De Europese aanbestedingsrichtlijnen bieden ruimte om het VMRG Keurmerk voor te schrijven in een bestek. Elk bedrijf met het VMRG Keurmerk krijgt, nadat de keuringen positief verlopen zijn, jaarlijks een VMRG Keurmerk certificaat uitgereikt, zodat een opdrachtgever er zeker van is dat het bedrijf voldoet aan de hoge standaard van de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen.

Online versie

Het boek is ook online te bekijken, zie link hieronder. In de online versie staan per project links naar meer informatie over het project en over het bedrijf dat bij dit project betrokken was. Constant op de hoogte blijven van interessante projecten? Op de homepage van de VMRG website (vmrg.nl) kunt u zich aanmelden voor de maandelijkse inspiratienieuwsbrief.  

https://www.digitaalpubliceren.com/facades2020

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%