00:56
03-10-2018

Prefab vakantiewoningen in een passende stijl

In zowel Bloemendaal als op Ameland is in de afgelopen twee jaar een vakantiepark aangelegd met bijzondere recreatiewoningen. Vijf verschillende typen woningen die geproduceerd zijn als prefab systeem. Op Ameland gaat het om 123 woningen, in Bloemendaal 113 stuks.

Alle typen woningen zijn luxe accommodaties die modern en stijlvol zijn ingericht. Een stijl die aansluit bij de vakantiesfeer en de natuurrijke omgeving waarin gasten voor een bepaalde periode verblijven. Alle woningen zijn gemaakt door Barli bv, specialist op het gebied van systeembouw. Voor de kozijnen werd voor de samenwerking met Intal gekozen. “Het was een uniek project,” zo laat Mart Kragten van Intal weten. “Barli is een trouwe klant en zij benaderden ons om mee te denken over de kozijnen in deze recreatiewoningen. Uit tekeningen was de gewenste stijl goed zichtbaar. Er waren diverse schuine elementen in verwerkt. Een stijl die aansluit bij het beeld dat veel mensen hebben van een vakantiewoning. Denk aan fraaie houten bekleding en veel ramen zodat het zonlicht goed naar binnen valt.”

Doordat gekozen is voor vijf verschillende typen woningen, produceerde Intal een zelfde aantal passende kozijntypes. “Wij leveren de kozijnen bij Barli en zij zetten de woningen in de eigen fabriek volledig in elkaar, inclusief sanitair.” In verband met de omvang van de woningen zijn deze ’s nachts getransporteerd en met een kraan op locatie naar de juiste plek getakeld. Daar zijn ze vervolgens op water en stroom aangesloten. Kragten: “Beschouw het maar als een plug & play-systeem. Ieder type woning heeft zijn eigen uitstraling en dat maakte deze opdracht mede zo bijzonder.”

Tekst: Rob Buchholz.   Beeld: Intal
Uitgelichte afbeelding: 
Het is een stijl die aansluit bij het beeld dat veel mensen hebben van een vakantiewoning.

 

Lees meer over: Ameland , Intal , prefab

Gevelbouw partners

VMRG-Kwaliteitseisen 2019