Platform over gevels, glas & daken
Prefab lucht- en slagregendichting
Dat het Seal4Prefab-afdichtingssysteem uitermate geschikt is voor de prefab bouw, is onlangs nog bewezen bij de realisatie van fase 2 van De Kwekerij in Utrecht.

Prefab lucht- en slagregendichting

Industrialisatie en prefabricatie van de bouw wordt gezien als één van de oplossingen van het woningbouwtekort. De productie vindt plaats in de fabriek en ondertussen kan er op de bouwplaats gestart worden met de fundering. Dit leidt tot een kortere bouwtijd en lagere bouwkosten. Ook het afdichten van bouwelementen verplaatst zich steeds meer naar de fabriek. Op GEVEL 2022 zet Celdex het nieuwe afdichtingsconcept voor de prefab bouw en industrie in de spotlights: Seal4Prefab. Een concept dat al op diverse projecten succesvol is ingezet, zoals recent bij de kleurrijke woontorens van De Kwekerij in Utrecht. 

Gedurende het project worden de processen op locatie zorgvuldig vastgelegd in een kwaliteitsborgingsrapportage, waardoor eventuele verbeterpunten al tijdens projecten kunnen worden bijgestuurd.

Seal4Prefab is gebaseerd op de afdichtingszones binnen, midden en buiten. “Het cijfer 4 in de benaming staat voor de 4 principes van ons prefab afdichtingssysteem”, zegt Claus den Dunnen van Celdex. “Dat wil zeggen luchtdicht (binnen), isolerend (midden), slagregendicht (buiten) en geschikt voor prefabricatie. De Seal4Prefab-producten zijn in verschillende combinaties te gebruiken en geschikt als afdichting van horizontale en verticale aansluitnaden van prefab bouwelementen. De producten worden ten behoeve van prefabricatie met een zo groot mogelijke lengte geproduceerd en uitgerust met een hoogwaardige zelfklever. Om de elementen eenvoudig te positioneren en de afdichtingsbanden extra te beschermen worden de producten voorzien van een low-friction toplaag.”

Succesvolle toepassingen

Prefabricatie met Seal4Prefab biedt volgens Den Dunnen belangrijke voordelen. “Het beschikt over een aantoonbare kwaliteit in duurzaamheid, lucht- en slagregendichtheid. Het is economisch aantrekkelijk vanwege de verwerking die tijdsbesparend is en minder faalkosten geeft. Daarnaast kunnen de prefab bouwelementen zonder steiger worden gemonteerd. Seal4Prefab is circulair, want de afdichtingsproducten zijn demontabel en herbruikbaar. Het zorgt voor de nodige snelheid tijdens de bouw. Monteren en afdichten gaan in één handeling, weer of geen weer. En tot slot is het een groot voordeel dat er op de bouwplaats geen aanvullende schuimbanden of tapes voor luchtdichting aangebracht hoeven te worden.” 

De Seal4Prefab-producten zijn in verschillende combinaties te gebruiken en geschikt als afdichting van horizontale en verticale aansluitnaden van prefab bouwelementen.

Dat het Seal4Prefab-afdichtingssysteem uitermate geschikt is voor de prefab bouw, is onlangs nog bewezen bij de realisatie van fase 2 van De Kwekerij. “Er is flink bespaard op applicatietijd op de bouwplaats. Bouwstof en weersomstandigheden hadden geen invloed op de afdichting. De elementen zijn namelijk in de fabriek voorzien van een Celdex Pre-Seal M aan de binnenzijde voor de gevraagde luchtdichting en isolatie, terwijl aan de buitenzijde EPDM Soft is toegepast. Dit product voorkomt dat er regen, wind, ongedierte en vuil binnendringen. Ook bij onderwijs- en cultuurcomplex Amare in Den Haag en studentenwooncomplex The Cube met 639 studentenwoningen heeft Seal4Prefab een belangrijke rol gespeeld in de luchtdichting.”

Seal4Prefab is binnen het luchtdicht bouwen specifiek toegespitst op de prefab bouw en industrie waarin advisering, training en begeleiding zijn geïntegreerd. Celdex geeft advies over de best passende afdichtingsproducten. “Indien gewenst kunnen onze producten vooraf worden getest op wind- en slagregendichtheid in een kritisch bouwdetail. Voordat er met de montage wordt gestart zal er een toolboxmeeting plaatsvinden voor zowel de verwerkers in de fabriek als voor de monteurs op de bouwplaats. Gedurende het project worden de processen op locatie zorgvuldig vastgelegd in een kwaliteitsborgingsrapportage, waardoor eventuele verbeterpunten al tijdens projecten kunnen worden bijgestuurd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details