Platform over gevels, glas & daken
Prachtige glasbalustrades met uniek inklemsysteem

Prachtige glasbalustrades met uniek inklemsysteem

Architecten werken steeds meer met transparantie en daarmee is ook de vraag naar glasbalustrades enorm gegroeid. Een glasbalustrade is een prachtig object: transparant, lichtdoorlatend en nauwelijks aanwezig. Een organisatie die constant bezig is met ontwikkeling van profielen voor dit segment is IMS Nederland, dat onder de naam UNIQ balustradeprofielen op de markt brengt.

“Wij ontwikkelen veilige glasbalustrades in haar mooiste vorm.” Aan het woord is Martin Krakowczyk, International Account Manager voor UNIQ smart balustrades. “De ontwikkeling van onze UNIQ-systemen is verder geperfectioneerd en ook op het gebied van afwerking zijn de nodige stappen gemaakt.”

Veel techniek

“Er gaat veel techniek schuil achter het transparante uiterlijk van een glasbalustrade. Samen met Bert Wijbenga, een man met veertig jaar praktijkervaring in het ontwikkelen en plaatsen van glasbalustrades, hebben we een aantal nieuwe ontwikkelingen in het UNIQ-systeem verwerkt, zoals de unieke gepatenteerde klemstrip. De verstelbaarheid van de profielen, de inklemming van het glas zonder ontsierende keggen en rubbers én de eenvoudige montage zijn unieke en slimme eigenschappen, die tijd en geld besparen. Het inklemsysteem wordt afgewerkt met aluminium lijsten in RVS-look waardoor het lijkt of het glas rechtstreeks uit de vloer komt.”

ims_3_naf-0145-bolt-ims-kopieren

Alle UNIQ profielen worden afgewerkt met aluminium klik lijsten met RVS-look die er voor zorgen dat je weinig tot geen zwart rubber ziet na de montage.

 

Steeds strenger wordende eisen

Het UNIQ-systeem voldoet aan het Bouwbesluit en is internationaal gecertificeerd. Alle profielen zijn beschikbaar als BIM-model en de bestekteksten staan in STABU. Krakowczyk licht toe: “Dankzij de unieke klemstrip wordt het glas over de volledige breedte van het profiel ingeklemd, waardoor het absoluut niet meer los kan raken. Piekspanningen in het glas, die ontstaan door het gebruik van keggen, behoren hiermee ook tot het verleden. Ondergronden in de bouw zijn soms oneffen of scheef. Daarom hebben wij een systeem ontwikkeld waarbij je het profiel zélf afstelt en niet langer het glas hoeft te manipuleren om de balustrade recht af te stellen. Een groot voordeel voor de montagebedrijven!” Tot slot noemt Krakowczyk een project in Leeuwarden waar de UNIQ-glasbalustrades zowel binnen als buiten zijn toegepast: in eigen beheer heeft Johannes Bolt, eigenaar van de firma Bolt dat kassasystemen verkoopt, de nieuwbouw van zijn pand gerealiseerd. Bolt beschrijft het als een kantoor voor de toekomst, een beleving van licht en uitstraling, van rust en ruimte met een optimaal werkklimaat. Een kantoor met een thuisgevoel. “Het is mooi dat wij daar een bijdrage aan hebben geleverd,” besluit Krakowczyk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details