Platform over gevels, glas & daken
Panelen & Profielen

Potdekselen kan ook in (corten)staal

et traditionele potdekselprofiel is door Delft Profielen in een nieuw jasje gegoten.

CorTen Gevelparket 15 kopiëren
De golfplaat 27/1000 in cortenstaal is recent toegepast op een woonhuis. Het resultaat is werkelijk uniek.

Tekst | Tekst: Roel van Gils Beeld: Delft, Awood

4 januari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Maak kennis met Delft Rabat 500, een stalen potdekselprofiel dat bijna niet van een echte plank is te onderscheiden. Het is leverbaar in een speciaal houtnerfmotief en in samenwerking met Awood zelfs ook in een exclusieve cortenstaal uitvoering als Corten Rabat 500.

Delft Profielen is van oudsher bekend om zijn warmdakplaten en gevelprofielen, maar begeeft zich meer en meer richting het exclusievere segment. “Naast een technisch hoogwaardig product, hechten we steeds meer waarde aan esthetiek,” zegt Gerard Rutten van Delft Profielen. “Onze producten lenen zich in de basis uitstekend voor een esthetische toets, mocht het project daar om vragen. Zo leveren we exclusief aan Awood bijvoorbeeld onze golfplaat 27/1000 in cortenstaal die recent nog is toegepast op een woonhuis. Het resultaat is werkelijk uniek.”

Het Rabat-potdekselprofiel is door Delft Profielen enkele jaren geleden in de markt gezet en sinds kort ook verkrijgbaar in cortenstaal, exclusief verkrijgbaar via Awood.

Onderhoudsarm

Het Rabat-potdekselprofiel is door Delft Profielen enkele jaren geleden in de markt gezet. “Het is een koudgewalste profielplaat met een motief van drie rabatdelen die als één plaat uit onze machine rolt,” legt Rutten uit. “Voordeel op de bouwplaats is dat je in één beweging direct drie ‘planken’ monteert. Daarbij komt ook nog dat staal een langere levensduur heeft dan hout, onderhoudsarm is en in dit geval zelfs lichter is dan een vergelijkbare uitvoering in hout.” De Delft Rabat 500, zoals de profielplaat is genaamd, wordt eveneens met schroeven aan de achterconstructie bevestigd. “Dat kan zijn rachelwerk met isolatie erachter, maar het Rabat-potdekselprofiel kan ook direct aan een sandwichgevel worden verankerd. Het profiel heeft een werkende breedte van 0,5 meter en is beschikbaar in verschillende lengtes tot 8 meter. In één gang kan je dan 4 m2 dichtschroeven. Met accessoires zoals koppelstukken, klangen of schijnkolommen kan je eindeloos ‘doorkoppelen’ in lengte.”

De Corten Rabat 500 en de golfplaat in cortenstaal vormen een mooie aanvulling op het bestaande portfolio aan gevelmaterialen van Awood.

Cortenstaal

Delft Profielen levert de Delft Rabat 500 in diverse varianten. “Qua kleur is eigenlijk alles mogelijk,” zegt Rutten. “Het basismateriaal komt van de twee grootste staalproducenten ter wereld. Ook kunnen we voorzien in een special reliëf met houtnerfstructuur. Het is bijna niet van echt hout te onderscheiden. Daarnaast produceren we sinds kort exclusief voor Awood een variant in cortenstaal. Awood is gespecialiseerd in buitenparket en gevelparket. “We hebben -mede dankzij ons zusterbedrijf Adezz- een warm gevoel bij cortenstaal,” zegt mede-eigenaar Wim Achterweust. Zij leveren haarden, plantenbakken, kantopsluitingen, borderranden, enz. in cortenstaal. De aardse kleur past mooi bij vergrijsde houtsoorten, maar ook bij zwarte of witte gevelafwerkingen. Cortenstaal is bovendien onderhoudsarm en ecologisch verantwoord. Aanvankelijk werden cortenstaal gevelpanelen gelast uit plaatmateriaal, maar sinds onze samenwerking met Delft Profielen bieden we een economisch en esthetisch aantrekkelijker alternatief.”

De Corten Rabat 500 is in de basis hetzelfde profiel als de Delft Rabat 500 alleen in een andere staalsoort. “We kunnen namelijk meerdere soorten staal in onze machines verwerken,” zegt Rutten.” De Corten Rabat 500-variant is dus identiek aan het bestaande Rabat-potdekselprofiel en bezorgt de gevel een exclusieve uitstraling.” De Corten Rabat 500 en de golfplaat in cortenstaal vormen een mooie aanvulling op ons bestaande portfolio aan gevelmaterialen, besluit Achterweust.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details