Platform over gevels, glas & daken
Politie gebruikt steeds meer trucjes

Politie gebruikt steeds meer trucjes

Verkeersregels zijn uiteraard opgesteld voor de veiligheid van alle weggebruikers. De politie controleert dan ook intensief of weggebruikers zich aan de regels houden en bijvoorbeeld niet de maximum snelheid overtreden. Dat doen ze steeds vaker op innovatieve manier zodat er meer boetes uitgeschreven kunnen worden. Eerder kwam al in het nieuws dat er touringcars met agenten rondrijden en nu blijkt dat de politie ook gebruik maakt van reclameborden om een camera in te verstoppen. Daarmee worden verkeersovertreders geregistreerd. 

Lelystad 
Recent werd er namelijk een bord in de omgeving van Lelystad gevonden waarin een flitser verstopt zat. Toen er vervolgens navraag werd gedaan, gaf de politie inderdaad toe gebruik te maken van dergelijke methoden om hardrijders aan te pakken. Een woordvoerder vertelde dat men dat bij de politie slim handhaven noemt en dat de borden al sinds het begin van 2019 worden gebruikt.

Tweedehands borden
De aanpak van de politie is eigenlijk heel simpel. Allereerst kocht de politie een grote partij tweedehands reclameborden. Vervolgens is er in die reclameborden een gat gemaakt waarin de camera wordt bevestigd. Het is nog de vraag wat de camera’s precies kunnen. Wat we zeker weten is dat de politie er de snelheid mee kan controleren. Wellicht kunnen de camera’s meer, maar dat wil men niet bevestigen. De borden met camera’s zijn verspreid over de regio Midden-Nederland, maar de kans is groot dat ze op korte termijn ook ingezet gaan worden in andere regio’s. De politie wil door deze nieuwe maatregel bereiken dat het aantal verkeersongevallen drastisch terugneemt door asociaal gedrag op de weg aan te pakken.

Niet de eerste truc 
Overigens is het niet de eerste keer dat de politie gebruik maakt van handige trucs om verkeersovertreders aan te pakken. We noemden de touringcars met agenten al. Deze werden gebruik om bestuurders te betrappen die achter het stuur op hun telefoon zaten. Dat is immers bij wet verboden en vanuit een touringcar kijkt de politie zo je schoot in. Er rijden bijvoorbeeld ook auto’s met skiboxen rond waar een camera in is bevestigd. Ook op deze manier zijn al heel veel mensen betrapt op het overtreden van de verkeersregels. De reacties op deze trucjes van de politie zijn wisselend. Hoewel veel mensen het stiekem vinden, is het ook belangrijk om te beseffen dat de verkeersveiligheid erg belangrijk is en dat dit op deze manier bevorderd kan worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details