Platform over gevels, glas & daken
PERI UP Flex steigersysteem voor optimale veiligheid en snelheid

PERI UP Flex steigersysteem voor optimale veiligheid en snelheid

Een uniek modulair steigersysteem, zeer breed inzetbaar voor een groot aantal toepassingen op de bouwplaats. Dát is PERI UP Flex. De flexibiliteit van het systeem -met weinig maar wel flexibel te combineren componenten- maakt bijna alle aanpassingen aan plaatselijke omstandigheden mogelijk. Bovendien voldoet deze steiger aan de hoogste eisen voor de arbeidsveiligheid in werkzones. Allemaal redenen waarom de PERI UP Flex óók uitermate geschikt is als gevelsteiger bij renovaties van grote gebouwen of bij nieuwbouw.

Aan het woord is Rob Huijsmans, sales-engineer Scaffolding Benelux bij PERI. Als één van ’s werelds grootste fabrikanten en leveranciers van bekistings- en steigersystemen staat PERI veelal bekend om haar wandbekisting, maar bestrijkt met één enkel systeem -de PERI UP Flex- alle gebruikelijke toepassingen van de steigertechnologie.
En dat met minder dan 500 componenten.

PERI UP Flex

Met PERI UP Flex kunnen ook eenvoudig ronde structuren van steigers worden voorzien, zoals kerken of industriële tanks.

Steigeroplossingen

Huijsmans: “De verbindingen tussen de liggers onderling en de staanders en de liggers geven dezelfde flexibiliteit als een steiger met buizen en koppelingen, maar dan met de snelheid van een systeemsteiger. Met PERI UP Flex kunnen ook eenvoudig ronde structuren van steigers worden voorzien, zoals kerken of industriële tanks.” Huijsmans legt uit dat de rozet van de staander koppelingen tot 45° mogelijk maakt. De knopen met intervallen van 50 centimeter maken eveneens koppelingen in alle richtingen mogelijk. De flexibele metrische roosterdimensies maken alle soorten oplossingen mogelijk, waarbij de vloer volledig dicht te leggen is. “Dat voorkomt struikelgevaar.”

Veiligheid voorop

“Niet alleen de stalen zelfvergrendelende roostervloeren, waarbij het geperforeerde oppervlak voor antislip zorgt, dragen bij aan een verhoogde veiligheid,” zegt Huijsmans. “Ook het gravity lock draagt bij aan een snelle en vooral veilige montage.” Veiligheid staat voorop, bij alle systemen van PERI. Vandaar ook de toepassing van de unieke rechthoekige kokerprofielen. “De liggers kunnen zo niet rollen, zijn sterker én je kunt er makkelijk op doorbouwen, wat een groot voordeel is,” legt Huijsmans uit. PERI UP Flex voldoet aan de eisen van de Europese normen EN 12810 en EN 12811.

PERI UP Flex

De goed zichtbare gele kantplanken met de modulaire lengtes sluiten de werkvloeren veilig af, zoals hier, waarbij het geheel gecombineerd is
met de PERI UP Flex trappentoren.

BIM

PERI adviseert, verkoopt, verhuurt én engineert. “We bieden echt het totaalplaatje,” vult Huijsmans aan. “We kunnen alles in BIM uitwerken en deze 3D ontwerpen zijn te integreren in de ontwerpmodellen van de gevelbouwer. Zo kunnen we in een vroeg stadium uitdagingen afvangen en oplossingen bieden om tot een optimaal plannings- en bouwproces te komen.” Huijsmans besluit: “Door het optimaal inzetten van kennis, ervaring én materiaal, kunnen we altijd een klantspecifieke maatwerkoplossing realiseren. Daarbij is de enorme compatibiliteit van al onze PERI systemen een groot voordeel.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details