Platform over gevels, glas & daken
Park Rhijenhove biedt unieke, vrijstaande woningen mét de keus voor Elements Vulcan

Park Rhijenhove biedt unieke, vrijstaande woningen mét de keus voor Elements Vulcan

De woningen zijn uniek in afwerking en detaillering. De helft van de bewoners heeft daarbij heel bewust gekozen voor de toepassing van Elements Vulcan voor een natuurlijke, maar toch strakke uitstraling.

Patricia Knaap van TBO Architecten uit Rotterdam was betrokken bij de totstandkoming van de bijzondere woningen: “Varese Projectontwikkeling had de kavel in Den Haag verworven en ons architectenbureau was van a tot z betrokken bij de verdere ontwikkeling. Samen hebben we gekeken wat hier zou passen en uit ons onderzoek bleek dat het een goede plek zou zijn voor vrijstaande woningen. We hebben toen een schets gemaakt van de stijl en na presentatie bleek dat er meteen veel interesse was vanuit de omliggende straten. “

Wit stucwerk met een tweede materiaal

“De kavel is van oorsprong het landgoed van de nog aanwezige monumentale boerderij en eigenlijk een soort groen eiland in de stad. Je komt via een bruggetje het terrein op. Aan drie zijden is het omsloten door water en rondom staan grote bomen. De witte, monumentale boerderij heeft een groot volume en een simpele detaillering. Daar mochten onze ontwerpen natuurlijk niet mee vloeken. Vandaar onze keuze voor wit stucwerk en moderne, strakke architectuur. Om elke woning uniek te maken, gingen we daarnaast voor een tweede materiaal. De toekomstige bewoners konden zelf de keuze maken uit baksteen, vezelcementbeplating of hout waarmee de architectuur een strakkere of natuurlijkere uitstraling krijgt. De verschillende wensen en keuzes van de toekomstige bewoners in combinatie met een uniforme detaillering en stijl hebben geresulteerd in unieke woningen die samen in harmonie zijn.”

Prachtige houten planken in Pearl en Manuka

“Alle woningen zijn specifiek vóór en in samenspraak mét de toekomstige bewoners ontworpen. Je ziet een grote verwantschap tussen de woningen, maar ze hebben wel vorm-, materiaal- en kleurverschillen. Twee bewoners kozen bijvoorbeeld voor metselwerk, vier voor de strakke uitvoering en vijf voor een natuurlijke, houten uitstraling. Bij de houten planken van Elements Vulcan konden ze bovendien weer kiezen uit verschillende, door ons geselecteerde, kleuren. Uiteindelijk viel hier de keuze op Pearl en Manuka.”

Elements Vulcan is gemodificeerd hout van 100% Radiata Pine. De planken hebben een medium tot fijnbgezaagd oppervlak en een bijzonder mooie nerf die door de natuurlijke olie prachtig uitkomt. Elements Vulcan biedt daarbij ook nog eens de keus uit een mooie selectie aan kleuren en profielen.

Een extreem duurzaam houtproduct

“Wij hebben voor Elements Vulcan gekozen, omdat we hout wilden met een chique uitstraling en warmere kleurtonen. Bovendien vonden we het belangrijk dat de nerf zichtbaar moest zijn om de houtscharkering niet te verliezen. Verder was het een vereiste dat het om duurzaam materiaal moest gaan. Materiaal dat er lang mooi uit zou zien en ook onderhoudsvriendelijk zou zijn voor de bewoners. Die kwaliteiten vonden we optimaal terug in Elements Vulcan.”

Elements Vulcan is een extreem duurzaam houtproduct. Het is 100% vrij van conserveringsmiddelen, volledig recyclebaar en draagt het FSC® keurmerk C016391. Plastica geeft zelfs vijftien jaar garantie tegen houtrot, de meeste schimmels en schade door insecten.

Goed beeld van het eindresultaat

“De keuze voor Elements Vulcan is ons uitstekend bevallen. Wat ook erg prettig was, is dat we tijdens de ontwerpfase konden rekenen op goede referentiefoto’s van Plastica. Zo konden we de toekomstige bewoners een goed beeld geven van de mogelijkheden en de beoogde resultaten. Toen de woningen uiteindelijk werden opgeleverd, was het eindresultaat dus geen verrassing… maar in werkelijkheid is het wel nog veel mooier dan op de plaatjes.”

Adres De Rhijenhof, 2548 AA Den Haag
Product Elements Vulcan
Materiaal Hout
Kleur EV_570_O Manuka_Vulcan, EV_540_O Pearl_Vulcan
Type Hector (20×145)
Bevestiging Geschroefd
Realisatie 2020
Architect TBO Architecten B.V. | Rotterdam

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details