Platform over gevels, glas & daken
Ovum: een nieuwe stedelijke ontmoetingsplaats
De korfbogen zijn opgebouwd uit geïsoleerde raamprofielen van Schüco van afwisselend 79 en 99 millimeter breed.

Ovum: een nieuwe stedelijke ontmoetingsplaats

Midden in Keulen-Braunsfeld (Duitsland) wordt een nieuw stedenbouwkundig centrum gebouwd. Ovum is een verzameling van vier gebouwen rond een ovale binnenplaats in een moderne, aantrekkelijke en hoogwaardige architectuur. Brouwers Algemene Buigwerken uit Herentals (België) stond garant voor het precisie buigwerk van de ruim 200 stuks korfbogen in de commerciële plint. 

Het zes tot zeven verdiepingen tellende nieuwe ‘stadscentrum’ is gerangschikt rond een ovaal binnenterrein met een hoge verblijfskwaliteit en een verscheidenheid aan gebruik. De campus zal straks een mix van gebruikers huisvesten variërend van kantoor, retail en gastronomie tot hotel en fitnessfaciliteiten. Een ondergrondse parkeergarage met meer dan 300 parkeerplaatsen en oplaadpunten geeft bezoekers rechtstreeks toegang tot de campus. Ovum werd bekroond met het pre-certificaat van de DGNB (German Sustainable Building Council) in goud. Daarnaast is er een WiredScore-certificering, ook met gouden status, na voltooiing in het vierde kwartaal van dit jaar.

De Duitse aannemer Alubau Puhlmann heeft het buigen van de 200 korfbogen aan Brouwers Algemene Buigwerken uitbesteed.

Proefbuiging

Bij Brouwers Algemene Buigwerken in Herentals weten ze als geen ander hoe veeleisend architecten en verwerkers kunnen zijn. Maar toch garandeert de specialist in het buigen van vooral complexe extrusieprofielen een snelle, efficiënte en betrouwbare opvolging van elk project. “Wij gaan verder waar anderen stoppen,” zegt zaakvoerder Edsko Brouwer. Dat is vermoedelijk ook de reden dat de Duitse aannemer Alubau Puhlmann het buigen van de korfbogen aan Brouwers heeft uitbesteed. “We hebben eerst een proefraam gebogen, zodat onze opdrachtgever, de architect en alle andere betrokkenen het resultaat konden beoordelen. Ze waren uiterst tevreden met het resultaat en het walswerk, waarna ons de opdracht voor het buigen van de 200 korfbogen is gegund.”

Midden in Keulen-Braunsfeld (Duitsland) wordt een nieuw stedenbouwkundig centrum gebouwd: Ovum.

Mooie herinnering

De korfbogen voor Ovum bestaan uit twee delen in radii variërend van 1.500 tot 2.700 millimeter, legt Brouwers uit. “Het waren in de basis geïsoleerde raamprofielen van Schüco van afwisselend 79 en 99 millimeter breed. Flinke exemplaren dus van bijna 10 centimeter breed. Maar dat is aan ons wel toevertrouwd. Vooral als het wat complexer wordt, vinden wij het interessant. We zijn gespecialiseerd in het delicate buigwerk. Daarin kunnen we onze expertise en meerwaarde maximaal laten gelden. Uiteraard hebben we de glaslatten ook in dezelfde radii gebogen met onze drierollenwals. Alle profielen zijn door ons genummerd voor een eenvoudige montage op locatie. Want er was bijna geen enkele korfboog gelijk. We hebben nog een heel boekwerk met tekeningen over als herinnering aan dit mooie project”, lacht Brouwers. 

Brouwers Algemene Buigwerken is van september 2021 tot januari van dit jaar zoet geweest met het buigen van de profielen. “Ook voor ons was het absoluut een mooi project met een prachtig eindresultaat. Een resultaat dat ook door de opdrachtgever wordt gewaardeerd, want ze hebben het vertrouwen in ons uitgesproken en gaan ons in de toekomst vaker inschakelen voor het complexe buigwerk.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details