01:16
27-08-2018

Oplossing voor het tekort aan professioneel bouwpersoneel

Er komen steeds meer vacatures in de bouw, maar de zoektocht naar geschikt personeel is lastig. Wie de juiste arbeidskrachten wil vinden moet slim schakelen. Kiezen voor de samenwerking met een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in vakkundig bouwpersoneel is dan een prima optie.

Ook als het gaat om specialisten op het gebied van dak- en gevelsystemen is het mogelijk om voor flexibel inzetbare professionals te kiezen. Profimax wist in de afgelopen jaren een goede naam op dit gebied op te bouwen en het vertrouwen van de bouwsector voor zich te winnen. “De wereld van dak- en gevelsystemen is een nichemarkt,” zo weet directeur Henri Lensen. “Gelukkig kunnen wij de markt helpen bij het invullen van personeelstekort bij diverse projecten. Wij geven de juiste invulling aan het tekort dat bijvoorbeeld in de utiliteitsbouw bestaat. Het kunnen stukadoors of timmerlui zijn, maar ook voor kaderfuncties hebben wij geschikte krachten in ons bestand. Denk aan projectleiders of salesmensen.”

De door Profimax gedetacheerde of verhuurde krachten zijn bij ieder project duidelijk herkenbaar aan de groene helm en de gele hesjes. “Veiligheid staat bij ons hoog aangeschreven. Onze professionals zijn betrokken bij diverse projecten van gevelspecialist Alkondor. Maar ook bij een project in Hasselt, België werken mensen van Profimax aan een bijzondere opdracht met een achteroverliggende gevel waar spiegelbeplating op bevestigd wordt. In totaal zijn op dit moment 200 van onze uitzendkrachten actief bij diverse projecten. Naast ons hoofdkantoor in Rosmalen hebben wij sinds kort een filiaal in Schiedam. Dat heeft alles te maken met de enorme groei van ons bedrijf. De bouw heeft behoefte aan een betrouwbare partner als het gaat om vakkundig bouwpersoneel. Wij beschikken over een enorm potentieel.”
Behalve het aanbieden van professionals op de buitenbouw is het ook mogelijk om via Profimax goed opgeleid personeel voor binnenfuncties in te huren. Lensen: “Denk aan professionals die bij de productie assisteren. Wat dat betreft heeft de bouw enorme stappen gezet als het gaat om de denkwijze rondom goed geschoold personeel. Ook de inzet van anderstaligen wordt niet meer geschuwd. Het werk moet door en inmiddels heeft deze groep bewezen dat ook zij een meerwaarde voor de Nederlandse bouwbranche kunnen zijn.”    


Wij kunnen de markt helpen bij het invullen van personeelstekort bij diverse projecten.


Veiligheid staat bij ons hoog aangeschreven.

Tekst: Rob Buchholz     Beeld: Profimax / Rens Janssens

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Gevelbouw partners