Platform over gevels, glas & daken
Opklapbare schuifsystemen: van winter- naar zomertuin

Opklapbare schuifsystemen: van winter- naar zomertuin

De vogels tjilpen, er hangt een geur van gegrild vlees in de lucht en de tuin nodigt uit tot recreëren: de zomer is aangebroken. Niet alleen huiseigenaren met een grote tuin kunnen van de zon genieten, ook eigenaren van een serre hebben die mogelijkheid. Met behulp van opklapbare schuifsystemen van Sunflex kan een ‘wintertuin’ snel worden omgevormd tot een ‘zomertuin’.

Op koude dagen beschermen warmtegeïsoleerde systemen zoals de SF 55 of de sterk geïsoleerde SF 75 niet alleen tegen regen en wind, maar ook tegen kou. “Vooral voor serres, die zijn ontworpen om open te zijn voor de rest van de leefruimte, is dergelijke thermische isolatie noodzakelijk,” zegt Ernst Schneider, Managing Director van Sunflex Aluminiumsysteme GmbH. De eenvoudige bediening van een gesloten, thermisch geïsoleerde leefruimte in de zomer zorgt voor een overdekt terras dat schaduw schept en tegelijkertijd het buitengevoel geeft. Zowel de SF 55 als de SF 75 kunnen worden besteld met verschillende houtsoorten in een individueel ontwerp, zodat ze perfect aansluiten bij de rest van de woning. Daarnaast is het mogelijk om de vleugels zowel naar binnen als naar buiten uit te klappen, waarbij klanten zelf de indeling en vouwrichting kunnen bepalen. Wintertuinbezitters kunnen zodoende genieten van de warme dagen en genieten van de zomer.”

Sunflex Schuifsystemen

Sunflex biedt daarnaast een brede range aan vaste patiobeglazing variërend in glasdiktes van 8, 10, 12, 16 en zelfs 24 millimeter en sneeuwbelastingzones tot wel 350 kilogram per vierkante meter. “Dakvorm en -afmeting worden altijd geproduceerd volgens de voorkeuren en vereisten van onze klanten. Er is geen off-the-peg-systeem,” legt Schneider uit. “Afhankelijk van de vorm van het terras, kunnen de elementen worden afgeschuind bij de hoeken, over hoeken lopen of op een verspringende huismuur. Zo bieden de systemen regenbescherming en kunnen huiseigenaren het terras gebruiken, zelfs in de regen of in de lente om gevoelige ‘prooi’ te beschermen tegen regendruppels. Dankzij de transparante glaselementen – voor een maximale hoeveelheid zonlicht op het terras – en de verborgen montage, kenmerken de SUNFLEX-daken zich door een bijzonder esthetisch en homogene vormgeving.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details