Platform over gevels, glas & daken
Onzichtbare en duurzame verbinding met tape of lijm dankzij TAPIR

Onzichtbare en duurzame verbinding met tape of lijm dankzij TAPIR

Een stevige verbinding zonder schroeven, klinknagels of lassen? Ja hoor, dat kan! Bij TAPIR, gespecialiseerd leverancier van zelfklevende tapes, lijmen, kitten en klittenband, vinden ze het belangrijk dat een klant krijgt wat hij nodig heeft. Met ruim dertig jaar aan vakkennis, gaan expertise, innovatie en de wens van de klant hand in hand.

TAPIR

In het eigen laboratorium van TAPIR wordt middels de AFERA-5001-testmethode een verbinding getest. Zo kan de klant ook direct met eigen ogen zien dat het werkt.

Verbindingsvraagstuk

“Wij stellen ons voortdurend de vraag welke producten kunnen bijdragen aan een eenvoudiger of efficiënter proces of een esthetischer eindresultaat voor de klant.” Dat zegt Alexander Evenhuis, algemeen directeur bij TAPIR. “Samen met de klant kijken we naar het verbindingsvraagstuk: welke materialen moeten er aan elkaar bevestigd worden, wat zijn de omstandigheden (binnen/buiten), welke belastingen of cosmetische elementen moeten er meegenomen worden in de keuze. Na al deze variabelen in kaart gebracht te hebben, komen we met een advies.”

Kwaliteit op maat

TAPIR werkt met merk gerelateerde tapes (3M en Tesa) en heeft een eigen lijn aan producten (Iguna). “Zo kunnen we een zo breed mogelijk pakket aan de klant aanbieden. Op basis van ons uitgebrachte advies, confectioneren we de gekozen tape naar klantspecifieke afmetingen. Ook de breedte passen we aan als de standaardmaat niet volstaat,” vult Evenhuis aan. “Groot voordeel is dat klanten zo sneller kunnen produceren, flexibeler kunnen ontwerpen en er minder afval ontstaat.”

TAPIR

Alle tapes uit de brede range van TAPIR kunnen klantspecifiek geconfectioneerd worden.

Bewezen effectief bij gevelbeplating

Evenhuis vertelt dat zijn tapes al bij meerdere gevelbouwprojecten zijn toegepast. “Maar soms is daar wel wat overtuigingskracht voor nodig,” geeft hij toe. Op de vraag waar dat aan zou kunnen liggen antwoord hij: “Onbekend maakt onbemind. Men is gewend om te schroeven of vast te klinken. Ook bij opleidingen in de bouw of constructie wordt er veelal aandacht besteed aan traditionele verbindingstechnieken en is het hoofdstuk chemische verbinding, wat wij doen dus, een beetje een ondergeschoven kindje. Wel jammer,” vervolgt hij, “want het is een zeer fascinerende manier van verbinden.”

Kwalitatief hoogwaardige verbindingen

Toch merkt Evenhuis dat de vraag toeneemt. “Vooral via mond tot mond en onze website komen mensen bij ons uit omdat we de kennis, producten, middelen en tools hebben om kwalitatief hoogwaardige verbindingen tot stand te brengen. Ook kunnen we in ons laboratorium situaties nabootsen middels een mock-up: zien is doen geloven!” Zo noemt Evenhuis een project, waarbij de complete buitenschil van de gevel met behulp van tape is bevestigd. Een efficiënte en duurzame oplossing waarbij ook de esthetische factor een grote rol speelt. “Het is per project afhankelijk welk product we adviseren. Maar voor gevelbouw is het meestal de 3M VHB, de Tesa ACX+ of de Iguna. Ideaal voor verbindingen van gelijke of verschillende materialen, zoals metalen, hout, glas, hoogenergetische kunststoffen geverfde en gepoederlakte oppervlakten en aluminium. Alle drie zijn het acrylic foam tapes met als grote voordelen: zonder tools aan te brengen, weersbestendig (temperatuur en UV) dus zeer geschikt voor buitentoepassingen, resistent voor veroudering en weekmakers, bestand tegen statische en dynamische belastingen en goede afdichtende eigenschappen. Bovendien is het trillingsdempend en voorkom je enkelzijdige puntbelasting. Natuurlijk moet het wel in één keer goed gemonteerd worden, want vast is vast. Maar ook daarin zoeken we samen met de klant naar het juiste aanbrengproces waarin we alle componenten meewegen in de keuze. De klant heeft recht op een eerlijk en oprecht advies en krijgt dat bij TAPIR.”

TAPIR

Voor dit project zijn het deskundige advies en de tapes van TAPIR ingezet bij het vastzetten van de volledige buitenschil van de gevel.

Enorme potentie

Evenhuis is overtuigd van de enorme potentie van verbindingen met tape of lijm en zegt dan ook: “Leg je verbindingsvraagstuk aan ons voor, dan kijken wij of er een geschikte oplossing is. Want daar zit onze kracht. Onze missie is ervoor te zorgen dat we alle beschikbare productiemogelijkheden voor het confectioneren van tape naar klantspecifieke wensen in huis hebben. Daarin zijn we een heel eind op weg.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details