Platform over gevels, glas & daken
Ontwikkelingen in gevelbranche vragen om toonaangevende producten

Ontwikkelingen in gevelbranche vragen om toonaangevende producten

In de gevelbranche zijn veel evoluties waar te nemen en die trend zet zich nog wel even door. Was een gevel vroeger vooral decoratief van aard, tegenwoordig vervult deze een groot aantal functies. Gevelmaterialen worden steeds complexer, omwille van de steeds hogere eisen. Nieuwe mogelijkheden ontwikkelen zich in een hoog tempo waardoor architecten keus hebben uit vele nieuwe materialen en vormen voor geveltoepassing.

Decoboard Pure DPU02 BURST.

“SVK is sinds 1905 specialist in de productie van kwalitatief hoogstaande en duurzame vezelcement gevelplaten, gevelstenen, dakleien, golfplaten en architectonisch beton voor de internationale bouwmarkt.” Aan het woord is Thomas Bossuyt, commercieel directeur bij SVK. “We merken een toenemende vraag naar gevelbekledingsmaterialen die beantwoorden aan welbepaalde brandwerende eigenschappen. Daarnaast zien we ook een trend naar gevels met een natuurlijke uitstraling. De producten uit het SVK gevelprogramma combineren deze beide eigenschappen.”

Decoboard Pure DP01Gale.

De producten zijn veelzijdiger dan ooit tevoren
“Al onze gevelplaten die wij vermarkten, voldoen aan de Europese norm brandveiligheid (A2-s1d0). Een bijkomend voordeel is dat onze platen zowel zichtbaar als onzichtbaar bevestigd kunnen worden. Vanuit onze basisplaat Puro Plus, weten we dat er een vraag is vanuit de markt naar vezelcementplaten waarbij de natuurlijke look een belangrijk aspect is. Vanuit dit perspectief zijn we ons gamma verder gaan uitbreiden. Bij de normale Puro Plus plaat gaat de natuur hierop patineren, waardoor er een natuurlijk verweerde indruk ontstaat.

Colormat Classic Pearl H420.

De nieuwe Decoboard Pure lijn bouwt hierop verder. Deze vezelcementplaat heeft de look van natuursteen gecombineerd met een semi-transparante acrylaat afwerking laag, verkrijgbaar in drie verschillende tinten: Gale, Burst & Thunder. Daarnaast werd het in de massa gekleurde assortiment aangevuld met een nieuwe plaat: De Color Plus. Deze in de massa gekleurde plaat is afgewerkt met een strak dekkende acrylaat coating. Het Colormat gamma wordt aangevuld met twee nieuwe tinten. Enerzijds de kleur Carribean blue, die een frisse en zomerse blauwe look aan gebouw kan geven en anderzijds de kleur Pearl, die een lichte natuurlijke betontint reflecteert.”

Colormat Classic Carribean H413.

Thomas besluit: “Uiteraard willen we dat onze materialen niet alleen esthetisch, maar ook technisch voldoen aan de strengste veiligheidscriteria en de hoge kwaliteitseisen. Doordat de nieuwe SVK gevelplaten op natuurlijke wijze zijn uitgehard, zijn het extra sterke en stabiele platen. Ons SVK label controleert de productie nauwgezet. Op de BAU in München zullen we onze nieuwe producten voor het eerst binnen Europa tonen. Nederland heeft de primeur op de BouwBeurs. Wij zijn te vinden in Hal 9, stand D066.”    

Color Plus Lava P504.

Tekst: Susan Peek     Beeld: SVK
Uitgelichte afbeelding: 
Colormat Scripto Pearl S420.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details