Platform over gevels, glas & daken
Ononderbroken na-isoleren met ongekende ontwerpvrijheid

Ononderbroken na-isoleren met ongekende ontwerpvrijheid

Op GEVEL 2020 tonen Recticel Insulation en Borgh Industries hun gezamenlijk ontwikkelde Isofinish-concept. Het concept combineert het ononderbroken na-isoleren met het opnieuw afwerken van een gevel in vrijwel iedere gewenste uitstraling. Zeker met het oog op de energietransitie en de (aangescherpte) BENG-eisen heeft Isofinish een zeer breed toepassingsgebied.

Anders dan gebruikelijke systemen verlangt Isofinish slechts één laag regelwerk als drager voor de esthetische schil.

 

Isofinish gaat in tegenstelling tot vergelijkbare concepten uit van een ononderbroken thermische schil waar voor langs een regelwerk wordt gemonteerd als drager voor de uiteindelijke esthetische schil. “Het geeft architecten een onbeperkte ontwerpvrijheid, omdat voor vrijwel elke afwerking kan worden gekozen, van hout en gevelplaten tot zink en van steenstrips tot sierpleister, dakpannen en leien,” licht Freek Nijhof van Borgh Industries toe. Benedikt van Roosmalen van Recticel Insulation vult aan: “Behalve voor renovatiedoeleinden wordt het concept ook meer en meer toegepast in nieuwbouw, juist vanwege de combinatie van een ononderbroken isolatielaag zonder koudebruggen en geluidslekken, en met de onbegrensde mogelijkheden in afwerking.”

Hoge dimensionele stabiliteit

De basis van het Isofinish-concept vormt de thermische schil van Powerwall-isolatieplaten. Van Roosmalen: “Het betreft een ultradunne isolatieplaat op basis van Taufoam waarmee desgewenst zeer hoge Rc-waarden gerealiseerd kunnen worden.

De isolatieplaat kent een zeer hoge dimensionele stabiliteit en dankzij het tand-en-groef-systeem is de kans op energielekken nihil. Het houten regelwerk dat als drager voor de esthetische schil fungeert, wordt met speciale Facafix-gevelschroeven van Borgh Industries op afstand van de Powerwall-isolatieplaten geplaatst. Zo is een sterk geventileerde gevel gegarandeerd.” Nijhof: “Op basis van de gekozen esthetische afwerking en de externe invloeden (zoals windlast, enz.) maken wij een berekening van het aantal Facafix-schroeven dat nodig is voor het houten regelwerk, waarbij we uitgaan van zo min mogelijk doorboringen. De Facafix-gevelschroeven worden zowel horizontaal als diagonaal toegepast, de horizontale vangt de windbelasting op en de diagonale om het gewicht van de esthetische schil op te vangen.”

Overall valt de aanneemsom voor een Isofinish-gevel 10 tot 30% lager uit dan voor een reguliere oplossing.

 

BENG

Anders dan gebruikelijke systemen verlangt Isofinish slechts één laag regelwerk als drager voor de esthetische schil. Met dank aan de unieke Facafix-verbindingen. “Dat bespaart op arbeid en materiaal, en biedt een onbeperkte ontwerpvrijheid,” zegt Van Roosmalen. “Powerwall voldoet aan de brandvoorschriften. In combinatie met de juiste esthetische afwerking is zelfs een brandklasse B enduse mogelijk.” Nijhof: “We zijn met Isofinish niet gebonden aan een bepaalde maximale hoogte. Het systeem is prima toepasbaar voor gevels tot wel 60 meter en hoger, waarbij de windbelasting natuurlijk wel een grotere rol speelt. Overall kunnen we stellen dat de aanneemsom voor een Isofinish-gevel 10 tot 30% lager uitvalt dan voor een reguliere oplossing en dat de eindgebruiker geniet van een perfect geïsoleerde en geventileerde gevel.” Van Roosmalen: “Een gevel die zelfs nu al voldoet aan de aangescherpte BENG-eisen die de industrie in de toekomst verwacht. Wij durven gerust de competitie aan met enig ander systeem.”

Het Isofinish-concept staat tijdens GEVEL 2020 uitgebreid in de spotlights op de stand van Recticel Insulation en Borgh Industries. Beide partijen werken met gecertificeerde plaatsingsbedrijven om de hoge kwaliteit te garanderen. “Gevelbouwers die geïnteresseerd zijn om Isofinish te verwerken, mogen ons natuurlijk altijd contacteren,” besluit Van Roosmalen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details