Platform over gevels, glas & daken
Ongezonde chemische bindmiddelen, jeuk en irritatie al 10 jaar overbodig bij isolatiemateriaal

Ongezonde chemische bindmiddelen, jeuk en irritatie al 10 jaar overbodig bij isolatiemateriaal

Knauf Insulation viert 10-jarig bestaan ECOSE® Technology

In de bouw neemt de aandacht voor een gezond (binnen)klimaat, milieu-impact bij productie en duurzame verwerking, hand over hand toe. Glaswolisolatie van Knauf Insulation was 10 jaar geleden haar tijd al ver vooruit met ECOSE®Technology. ECOSE is een bindmiddel op basis van natuurlijke, biobased grondstoffen. Hetbruinkleurige materiaal heeft geen chemische toevoegingen zoals formaldehyde, kleurstoffen, acryl, fenol of andere chemicaliën. Bovendien is het voor verwerkers veel prettiger omdat het niet jeukt en irriteert.

Beter en gezonder in de hele life cycle
Bij duurzaamheid gaat het over LCA (Life Cycle Assessment), ofwel de totale milieu-impact tijdens de gehele levenscyclus. Glaswol of minerale wol met ECOSE®Technology bevat tot 80% gerecycled glas en de productie van dit bindmiddel kost 70% minder energie ten opzichte van traditionele bindmiddelen. Dankzij deze aspecten draagt het materiaal bij aan extra punten voor een BREEAM-NL-certificering.Glaswolproducten van Knauf Insulation hebben bovendien het certificaat ‘Indoor Air Comfort Standard Gold’ van Eurofins. Een aanduiding dat met deze producten een gezonde binnenluchtkwaliteit behouden blijft. En dat past in de trend waarbij er meer aandacht is voor luchtkwaliteit in relatie tot gezondheidsproblemen zoals allergieën, concentratieproblemen en verminderde weerstand.

Feest voor verwerkers
ECOSE®Technology bestaat in 2019 precies 10 jaar. Isolatiemateriaal dat dus hoog scoort op duurzaamheid, gezondheid en op de functies waar het uiteindelijk voor is bedoeld: perfectethermische, akoestische en brandwerende eigenschappen. Ook verwerkers zijn er blij mee: het is zachter, snijdt eenvoudiger, is minder irriterend en jeukt niet. Knauf Insulation viert daarom de 10-jarige mijlpaal met de campagne “Isolatie zonder irritatie”. Wie het zelf ook wil uitproberen, kan nu tijdelijk een gratis sample aanvragen.

Meer informatie op www.isolatiezonderirritatie.nl en https://bit.ly/2MGKreL

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details