Glassolutions

The European Patent Office in Rijswijk designed by Ateliers Jean Nouvel and Dam & Partners Architecten.Copyright: European Patent Office. Photo by Ossip van Duivenbode.

01:47
29-11-2018

Onbegrensde glasmogelijkheden dankzij gevelbouw specialisten

Architecturale glazen gevels hebben bijzondere expertise nodig en eisen professionele begeleiding. De esthetische wensen van de architect, de wettelijke constructieve eisen waar een gevel aan dient te voldoen, de comforteisen én de duurzaamheidsprestatie van een gebouw zijn stuk voor stuk belangrijke factoren. Het vergt veel kennis van productontwikkeling, glaseigenschappen en glassystemen, om tot een juiste uitvoering te komen waarbij de glasoplossing maximale invulling geeft aan al deze vier factoren. Binnen Saint-Gobain zijn deze specialismen gebundeld in de disciplines Glassolutions Gevelbouw en Glassolutions Technoglas Direct.

GlassolutionsTeam Saint-Gobain Glassolutions Gevelbouw/Technoglas Direct.

class="p1">Glassolutions Gevelbouw
“Ons gedreven team bestaat uit specialisten op het gebied van consulting, sales en projectbegeleiding. Door onze kennis en expertise beschikbaar te stellen, zijn zeer spectaculaire ontwerpen met glas binnen de hedendaagse gevelbouw mogelijk, ” vertelt Hans Essers, commercieel technisch adviseur bij Saint-Gobain Glassolutions Gevelbouw/Technoglas Direct. “Hierdoor kan de creativiteit en het ambitieniveau van de architect worden gestimuleerd, verloopt de uitvoering sneller en efficiënter én heeft het eindresultaat een hoog kwaliteitsniveau. Ons team staat daarvoor in nauw contact met de Saint-Gobain Glass R&D Centra, waardoor we state-of-the-art ideeën kunnen testen en zo gezamenlijk komen tot de realisatie van het ontwerp. Binnen onze afdeling is het ontzorgen van de klant en de communicatie richting onze klant enorm belangrijk. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het zeker niet altijd. Onze open en eerlijke cultuur, zowel intern als extern, zorgt voor een groot vertrouwen. Glas kun je overal kopen, maar ga je voor betrouwbaarheid, het nakomen van afspraken, een heldere communicatie én de juiste adviezen, dan ben je bij ons aan het juiste adres!”

Blikvanger voor Rijswijk
Hans vervolgt: “Een prachtig project waar onze expertise vakkundig is ingezet is het EPO in Rijswijk, waarbij nieuwe glassoorten zijn toegepast. De tweede-huid gevel is opgetrokken uit Bright Silver glas, dat uniek is vanwege zijn extreem hoge transparantie in combinatie met een uiterst fraaie en neutrale reflectie. Je ziet de natuur opgaan in het gebouw: wolken weerspiegelen in het glas waardoor het EPO tegen de typische Nederlandse grijze lucht zo goed als weg valt. Ook de reflectie van de vijver weerspiegelt in de gevel met een wonderlijk lichtspel tot gevolg. Het uitgangspunt voor het ontwerp ‘Floating in the Air’ van Ateliers Jean Nouvel is daarmee gerealiseerd.”

GlassolutionsGevelbeglazing bekijken en beoordelen op locatie met de Glassolutions Showmobiel van Saint-Gobain.

Showmobiel
“De keuze voor gevelbeglazing wordt bepaald aan de hand van de eisen die gesteld worden aan thermische isolatie, de zonwarmtewering én esthetiek. Elk afzonderlijk glastype heeft zijn eigen prestaties en aanzicht. Om de realiteit van de esthetica van het voorgeselecteerde glas van binnen en buiten op de bouwlocatie te kunnen bekijken, heeft Saint-Gobain de Glassolutions Showmobiel in het leven geroepen. Hiermee kan voor architecten, gevelbouwers en aannemers een realistisch beeld geschetst worden van de werking en het aanzicht van de beoogde beglazing en de alternatieven onder werkelijke omstandigheden en is op een unieke manier de lichttoetreding, zontoetreding en kleurweergave index te visualiseren. Hierdoor kan een juiste materiaalkeuze gemaakt worden, passend bij het betreffende ontwerp en de functie van een project, ” besluit Hans. 

Tekst: Susan Peek     Beeld: Saint-Gobain
Uitgelichte afbeelding: 
The European Patent Office in Rijswijk designed by Ateliers Jean Nouvel and Dam & Partners Architecten. (Beeld:European Patent Office, Ossip van Duivenbode)

Lees meer over: Saint-Gobain

Gevelbouw partners

Rometa MetaalproductenSolarlux Nederland