Platform over gevels, glas & daken
Not just another metal company

Not just another metal company

Dát is waar YENA Engineering voor staat. Het Rotterdamse bedrijf richt zich vooral op Nederlandse staalconstructiebedrijven en machinebouwers die capaciteit tekort komen of hooggekwalificeerde, arbeidsintensieve metaalbewerking extern willen inkopen.

Yetkin Sag en Jan van Benthem van YENA Engineering.

Nederlands bedrijf

Vanuit Rotterdam biedt de Turkse ondernemer Yetkin Sag met YENA Engineering een flexibele productieschil voor hooggekwalificeerd en/of arbeidsintensief bewerkt staal. “Iedereen die meer werk heeft dan hij aankan, kan bij ons terecht.” Onder zijn klanten bevinden zich Nederlandse staalconstructiebedrijven en machinebouwers als Agrifac en Bentstaal. Sinds kort richt Sag zich ook op de gas- en olie-industrie met opdrachten voor een bekende tankterminalbouwer als Chemi-Tech. Daarbij wordt het arbeidsintensieve werk tegen een concurrerende prijs ondergebracht bij productiefaciliteiten in Turkije. Met maar liefst elf fabrieken tot zijn beschikking, waarin zeer hoogwaardige machines worden toegepast en zeer gekwalificeerde mensen werken, kan er sneller worden geproduceerd. “We kunnen opschakelen wanneer nodig, omdat mensen bereid zijn in shifts te werken.” Sag benadrukt dat YENA Engineering een Nederlands bedrijf is. “We zijn bijvoorbeeld gewoon lid van Koninklijke Metaalunie en houden ons dus aan alle Nederlandse regels en voorschriften. Onze hooggekwalifeerde engineers en metallurgen die de opdrachten voor de Nederlandse staalbedrijven ter plaatse begeleiden, werken op basis van alle gewenste ISO- en/of EN-normen.” 

YENA Engineering biedt een flexibele productieschil voor hooggekwalificeerd en/of arbeidsintensief bewerkt staal.

Vertrouwen door onderbouwen

Jan van Benthem, sales professional bij YENA Engineering, geeft aan dat het -zeker in het begin- een van de grootste uitdagingen is om een Nederlands metaalbedrijf te overtuigen dat de kwaliteit van het werk in Turkije niet onderdoet voor het niveau dat men gewend is. “Vertrouwen moet groeien,” weet Van Benthem, “dus daar spelen we absoluut op in. Zo kunnen onze klanten komen kijken bij de fabrieken en werken we met een systeem waarbij er sprake is van regelmatige kwaliteitsinspectie. Ook geven we onze klanten wekelijks een update zodat ze weten: de materialen zijn binnen, we lopen op schema met de productie of het transport is onderweg. Dat geeft vertrouwen.” Van Benthem merkt dat als er eenmaal een opdracht is gedaan, er steevast vervolgopdrachten uitkomen, zoals bij een project waar YENA Engineering 1.200 ton staal leverde en er nu alweer 7 nieuwe opdrachten liggen. “We gaan ook echt voor langdurige relaties met onze klanten. Een tevreden klant is een terugkerende klant.” Doordat YENA Engineering al zoveel bedrijven naar volle tevredenheid heeft bediend, gaat de mond-tot-mondreclame als een lopend vuurtje. “Inmiddels is het aantal klanten al verdubbeld,” constateert Van Benthem. 

Het arbeidsintensieve werk wordt tegen een concurrerende prijs ondergebracht bij fabrieken in Turkije. Daar werken zeer gekwalificeerde mensen met zeer hoogwaardige machines zodat er sneller kan worden geproduceerd.

Toegevoegde waarde voor gevelbouwers

Zo heeft het eerdergenoemde Bentstaal ons aangeraden bij De Groot & Visser, een gerenommeerde gevelbouwer waar YENA Engineering inmiddels aan twee projecten werkt. Want welk systeem je ook gebruikt binnen de gevelbouw, als het duur of arbeidsintensief is, of wanneer het maatwerk moet zijn of een spoedopdracht betreft, ben je bij YENA Engineering aan het juiste adres. “Wij realiseren ons dat de ontwikkelingen in de gevelbouw er voor zorgen dat de gevels meer gecompliceerd worden,” zegt Van Benthem. “En daar ontzorgen wij.” Hij noemt het project RIVM-gebouw als voorbeeld, waar YENA Engineering in opdracht van Bentstaal delen van de gevel in Turkije heeft laten produceren. “Dat begon met de vraag om mee te denken hoe we dit het beste en met behoud van kwaliteit, maar wel zo snel mogelijk konden produceren. Wij denken mee, maken een goed doordacht plan en gaan aan de slag, waarbij we de klant meenemen en ontzorgen in elke stap van het proces. Dáár zit onze toegevoegde waarde,” besluit Van Benthem.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details