Platform over gevels, glas & daken
Nordiawerf, Aalsmeer | Samenwerking vanaf het eerste moment extra motiverend bij realiseren van luxe appartementen

Nordiawerf, Aalsmeer | Samenwerking vanaf het eerste moment extra motiverend bij realiseren van luxe appartementen

Al bij de start van de realisatie van het luxe appartementencomplex Nordiawerf in Aalsmeer maakte Lieftink Geveltechniek deel uit van het bouwteam. Volgens commercieel directeur Joost Plompen heeft deze manier van samenwerken een gunstige uitwerking op de realisatie van een bouwproject. 

Lieftink, met een eigen fabriek en coating faciliteit in Alphen aan den Rijn, ging eind 2016 al in gesprek met aannemer Vink+Veenman, opdrachtgever Zo-AL Projectontwikkeling en ENZO Architecten. Dit keer mocht Lieftink het ontwerp en de realisatie van de kozijnen en het glas voor zijn rekening nemen voor het appartementencomplex dat zes appartementen in drie verschillende wooneenheden kent.

Afwerkingsniveau

Plompen: “Niet alleen wat de vloeroppervlakte van 300 m2 betreft, maar ook wat betreft het afwerkingsniveau kennen de appartementen een luxe uitstraling.” De woningen van Nordiawerf zijn voorzien van een dubbele garage en beschikken allemaal over een aanlegplaats voor boten. De grote markante glasgevels aan de waterzijde geven de panden extra cachet. Daar waar ruimtes om extra privacy vragen, bevinden zich lamellen tussen de beglazing waardoor geen losse verduistering achter de ramen geplaatst hoefde te worden.

Aalsmeer | Nordiawerf

De commercieel directeur haalde veel voldoening uit het meedenken en het ontwerpen van de kozijnen. “Je ziet steeds vaker dat bedrijven de wensen van een opdrachtgever direct kunnen vertalen in een ontwerpoplossing. Daardoor kunnen we op wensenniveau veel dichter aansluiten bij wat een opdrachtgever of architect daadwerkelijk wil.”

Hoek bij schuifdeuren verdwijnt

Lieftink levert kozijnsystemen van het Duitse Schüco, dat kwalitatief hoog in de markt staat aangeschreven. Volgens Plompen zijn de producten van de gevelleverancier bijzonder geschikt voor het appartementencomplex in Aalsmeer. “Met de producten van Schüco kun je wensen echt goed invullen. Niet alleen vanwege het hoge afwerkingsniveau, ook vanwege de bijzondere schuifdeuren.” De deuren, die zich aan de waterzijde bevinden, staan onder een hoek opgesteld. Vanuit deze hoek kunnen twee deuren worden opengeschoven. Het tussenstel dat normaal gesproken in de hoek blijft staan, schuift mee.

De vrije locatie aan het water maakt dat de woningen bestendig moeten zijn tegen weersinvloeden. In combinatie met de grote glasvlakken heeft Lieftink de kozijnen water- en winddicht gemaakt. “Bij panden zoals deze hoeft niemand zich te laten belemmeren in de keuze voor een bepaald soort ontwerp. Er is heel veel mogelijk. Dat hebben we met Nordiawerf wel bewezen.”

Aalsmeer | Nordiawerf

De appartementen, die pal aan het water grenzen, zijn een eye catcher in Aalsmeer.

 

Doorlooptijd

Lieftink kreeg al tijdens de ontwerpfase de opdracht aan de slag te gaan. Daardoor kan in een vroeg stadium over de bouwkundige voorbereiding worden gecommuniceerd. “Dat zorgt voor snelle doorlooptijden.” Die beleving zag de directeur ook terug bij de medewerkers van Lieftink, op de engineersafdeling en bij de montage: “Bij gelegenheid tot overleggen met opdrachtgevers wordt de bouw echt een feest.”

Plompen is ervan overtuigd dat vertrouwen een sleutelwoord vormt in deze manier van werken. “Dat vertrouwen was er vanuit alle betrokken partijen. Ook de bouwwereld ziet de voordelen. Niemand kan wegkruipen op het moment dat iets niet klopt, iedereen draagt zelf verantwoordelijkheid.”

In het najaar van 2018 trokken de bewoners in hun nieuwe woningen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details