00:54
13-08-2018

Nog meer kleur bekennen

Dankzij de exclusieve samenwerking met Les Couleurs® Le Corbusier biedt heroal vanaf nu een nog grotere variëteit aan kleuren voor ramen, deuren en gevels. Het kleurdesign van de systeemoplossingen voor de particuliere en utiliteitsbouw biedt verwerkende bedrijven, gebouweigenaren en architecten een designbereik dat gewoonweg beter is.

De Architectonische Polychromie
“Kleur is in de architectuur een even belangrijk aspect als de plattegrond en de snit.” – Le Corbusier (1887-1965) wordt beschouwd als een van de beroemdste architecten van de 20e eeuw en beïnvloedt nog steeds de moderne architectuur. Tijdens zijn leven ontwikkelde hij tal van stedenbouwkundige plannen en bouwde hij toonaangevende Het is geen toeval dat zeventien van zijn gebouwen in 2016 op de werelderfgoedlijst van UNESCO werden opgenomen als getuigenissen van de globalisering van de moderniteit. Vanuit zijn ervaring met structuur, volume en kleur ontwikkelde hij in 1931 en in 1959 twee kleurencollecties: De Architectonische Polychromie.

Gewoonweg beter ontworpen
De twee kleurenklavieren bestaan uit in totaal 63 kleurnuances in negen kleurgroepen, gebaseerd op natuurlijke basiskleuren, die associaties oproepen met onze omgeving, zoals ruimte, hemel, muur, zand en landschappen. Elke kleur is bij uitstek architectonisch en natuurlijk harmonieus. Alle kleuren zijn fraai met elkaar te combineren en belichamen ruimtelijke effecten: “Kleur verandert de ruimte, ordent de objecten, heeft een fysiologische uitwerking en reageert sterk op onze gevoelens” (Le Corbusier). heroal biedt vanaf nu door deze exclusieve samenwerking dit kleurenspectrum voor ramen, deuren en gevels. De kleuren van Le Corbusier worden, net als de RAL-kleuren, in de interne coatingfabriek van heroal verwerkt. De zeer weerbestendige (hwr) poedercoating zorgt voor een uitstekende kleurstabiliteit, glansbehoud en weerbestendigheid met een lange levensduur in de vertrouwde heroal-kwaliteit.    

Tekst en beeld: heroal

Gevelbouw partners

VinyPlus®