Platform over gevels, glas & daken
Nieuwste generatie gevelventilatie
Energie efficiënt, duurzaam en comfortabel.

Nieuwste generatie gevelventilatie

Technisch veeleisende projecten vereisen een krachtig ventilatiesysteem, dat ook nog eens flexibel en op een esthetisch fraaie manier in ieder object geïntegreerd kan worden. En precies dat biedt de nieuwe AEROMAT VT van SIEGENIA. Deze nieuwste generatie gevelventilatie combineert gecontroleerde ventilatie met extra voordelen voor architecten, planners, installateurs én eindgebruikers.

Gevelventilatie 360° verder ontwikkeld 

Deze systeemoplossing is vanaf de basis opnieuw ontwikkeld, met extra aandacht voor gevelventilatie en beslaat het complete aanbod aan decentrale ventilatiesystemen. Van de passieve ventilator via aan- en afvoerluchtvarianten tot twee uitvoeringen met warmteterugwinning. Dit maakt AEROMAT VT net zo uniek als het feit dat de afzonderlijke ventilatortypes flexibel gecombineerd kunnen worden. Bovendien biedt dit systeem verschillende mogelijkheden voor onopvallende integratie in de gevel. Andere bijzondere kenmerken zijn de uitstekende geluidswering, de hoge luchtkwaliteit en het uniforme design.

Het AEROMAT VT systeem biedt verschillende mogelijkheden voor onopvallende integratie in de gevel.

Probleemloze en fraaie integratie in de gevel

De compacte afmetingen en het universele behuizingsplatform maken het makkelijker dan ooit om de unit -al dan niet verdekt- te integreren in de gevel. Monteren gaat eenvoudig en snel, want grote bouwkundige ingrepen zijn niet nodig. Het systeem, vervaardigd uit montagevriendelijk EPP-materiaal, levert merkbare bouwfysische voordelen op zoals de mogelijkheid tot verkorten en een eenvoudige compensatie van bouwtoleranties. De onopvallende integratie van de ventilator in de sponning, borstwering of latei, draagt bij aan het behoud van een esthetisch fraai gevelbeeld, een belangrijk aspect voor architecten. Dat de AEROMAT VT geen onderdeel uitmaakt van het kozijn heeft als bijkomend voordeel dat er geen lekken ontstaan in het -zorgvuldig op alle eisen afgestemde- kozijn. Dat maakt dit systeem uitermate geschikt voor nieuwbouw, renovatie- en transformatieprojecten.

Energie efficiëntie, duurzaamheid en comfort

De mogelijkheid tot warmteterugwinning, luchtfiltering én de automatische vocht- en CO2-besturing zorgen ervoor dat deze geluidswerende ventilatoren voldoen aan de hoogste eisen van ruimtelijk comfort. Als alternatief voor de AEROMAT VT WRG – met al een uitstekende warmterugwinning van maximaal 93% en een evenwichtige verhouding tussen grootte, eigengeluid en energie-efficiëntie – biedt SIEGENIA nu een versie met energie-efficiëntie klasse A bij een warmteterugwinning van maximaal 95%: de AEROMAT VT WRG plus. Deze nieuwe variant vormt een uitermate krachtige oplossing voor energie-efficiëntie en duurzaamheid. Architecten en planners profiteren bovendien van de veelzijdigheid van de AEROMAT VT D, de versie met een passieve ventilator. Deze versie is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en voldoet aan de meest uiteenlopende eisen voor wat betreft de verhouding van geluidswering en luchtprestaties. 

Compact en geluidswerend, optioneel met warmteterugwinning, eenvoudig en flexibel in te bouwen.

Moderne, comfortabele bediening

De moderne, comfortabele bediening van de AEROMAT VT biedt eindgebruikers een verhoogde mate van ruimtelijk comfort. Daarvoor kan er gekozen worden tussen een moderne bediening via touch, een smart bediening via de SIEGENIA app of een automatische, op de behoefte afgestemde ventilatieautomaat. In alle gevallen zorgen de optionele functies van de gevelventilator op ieder moment voor een goede binnenluchtkwaliteit. Van temperatuur-, vocht-, CO2- en VOC-regeling tot extra functies zoals een voorverwarmingsregister en verschillende filterklassen. 

Merkbare voordelen voor installateurs

Het rijtje voordelen van de nieuwe AEROMAT VT wordt afgesloten met de merkbare voordelen voor installateurs. Alle inbouw- en uitrustingsmogelijkheden kunnen eenvoudig en comfortabel via de webshop van SIEGENIA geconfigureerd worden. Partners van SIEGENIA krijgen ook advies en ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van afzonderlijke montagevoorstellen bij projectspecifieke planning. Het doordachte ontwerp van de ventilator biedt installateurs voordelen bij de montage, omdat deze profielonafhankelijk naast het raamelement ingebouwd kan worden. De voorgeconfigureerde in- en uitgangen maken externe aansturing van de ventilator en eenvoudige integratie in een gebouwbeheersysteem mogelijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details