Platform over gevels, glas & daken
Nieuwigheden terug met eigen ogen ontdekken en netwerken op Polyclose 2022

Nieuwigheden terug met eigen ogen ontdekken en netwerken op Polyclose 2022

20e editie Polyclose op 19, 20 en 21 januari 2022 in Flanders Expo Gent
Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek

Editie 2022 van Polyclose wordt een bijzondere editie. Niet alleen omdat de beurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek voor de 20e keer plaatsvindt, maar ook omdat het de eerste grote vakbijeenkomst is na de covidpandemie. Voor het eerst sinds lange tijd kunnen sectorgenoten – in alle veiligheid – innovaties weer met eigen ogen ontdekken én elkaar ontmoeten, netwerken en deals sluiten met professionals uit heel Europa. En dat allemaal op één plek: op 19, 20 en 21 januari 2022 in Flanders Expo Gent. De toegang is gratis mits online voorregistratie met code PP92179674 en exclusief voor professionele bezoekers.

Intussen al voor de 20e keer zullen vooraanstaande Europese marktspelers gedurende drie dagen hun laatste nieuwigheden demonstreren aan zo’n 14.000 professionals – waarvan zo’n kwart uit Nederland. Dat maakt van Polyclose de niet te missen afspraak voor vakgenoten om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en innovaties, en om nieuwe contacten te leggen in de wereld van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek.

Beursorganisator Guy Martens: “Reeds begin september 2021 was 90% van de beschikbare standruimte ingevuld. Covid heeft ervoor gezorgd dat mensen nog meer verlangen naar persoonlijke ontmoetingen. Virtuele beurzen hebben bewezen dat ze fysieke beurzen niet kunnen vervangen. De talrijke en enthousiaste opkomst van exposanten toont dat de sector de beurs nodig heeft.”

Nieuwe trends, nieuwe materialen, nieuwe designs

Ondanks de coronacrisis bewijst de beurs dat de markt van ramen, deuren, zonweringen, gevelsystemen en toegangstechnieken allesbehalve heeft stilgezeten. Hieronder een greep uit de talloze ontwikkelingen die u op Polyclose 2022 kan ontdekken.

Net door de lockdowns en het staycation-effect zijn consumenten fors gaan investeren in meer comfort voor hun woning en uitbreiding van de buitenruimten. Steeds meer mensen kiezen voor een terrasoverkapping om de leefruimte te vergroten. Maar ook voor de horeca was de vraag naar overkappingen nooit eerder zo groot.
De gevel blijft het visitekaartje van een gebouw. Panden met enorme glasoppervlakken is een trend. Daar ligt een uitdaging voor zonwering. Hoogwaardige foliebekleding is alsmaar meer in trek.
Omwille van de stijgende energieprijzen en een groeiend klimaatprobleem is er meer aandacht voor duurzame oplossingen en hoge isolatiewaarden. Zo is luchtdicht (ver)bouwen met een doorgedreven isolatie vandaag de norm, maar (natuurlijke) ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat.
Op het vlak van digitalisering en automatisering worden er verdere grote stappen gezet. Softwareproducenten blijven hun programma’s optimaliseren en uitbreiden. Met nieuwe features kunnen raamfrabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers hun producten steeds makkelijker, sneller en betrouwbaarder calculeren, engineeren en produceren.
Ook de markt van toegangstechniek blijft groeien. Denk bijvoorbeeld aan de steeds grotere groep ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen, met een flexibel én veilig toegangsverleningssysteem voor zorgverleners en zorgbehoevenden.

Polyclose in het kort

Polyclose staat voor alles wat open en dicht gaat in een gebouw. De vakbeurs biedt een totaaloverzicht van alle bewegende elementen, inclusief poorten en hekken. Standhouders zijn voornamelijk actief in: alu-profielen, alu-systemen, automatisatie, biometrische systemen, bouwbeslag, coating, deursystemen, dichtingen, gereedschappen, gevels, glas en toebehoren, kunststofprofielen, kunststofsystemen, machines, poorten, rolluiken, sloten, software, staalsystemen, toegangscontrole, ventilatiesystemen, vliegenramen en zonwering.

De bezoekers van Polyclose zijn voornamelijk professioneel actief in volgende sectoren: aluminium- en kunststofbewerking, architectuur en studiebureaus, automatisatie en toegangscontrole, bouw, beveiliging, glas, ramen en deuren, schrijnwerk, ventilatie, zonwering en rolluiken.

Veiligheid is de prioriteit

Uiteraard staat Polyclose garant voor een professionele en veilige beurs conform de geldende coronamaatregelen.

Praktisch

  • Locatie: Flanders Expo Gent (België) – Hal 1, 4 en 6
  • Data: woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 januari 2022
  • Openingstijden: van 9.30 uur tot 18.30 uur, met avondopenstelling tot 20 uur op donderdag
  • Gratis toegang voor professionals: registreer vooraf op www.polyclose.be met code PP92179674
  • Exposantenlijst: zie www.polyclose.be
  • Geïnteresseerde standhouders kunnen zich aanmelden via [email protected]

VIDEO – Zo zag Polyclose 2020 eruit:

https://youtu.be/GOCWh2_bVak

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details