Platform over gevels, glas & daken
Nieuwe website grotedaken.nl

Nieuwe website grotedaken.nl

De site http://www.grotedaken.nl is vandaag live gegaan op initiatief van Holland Solar. Het doel van de site is om bedrijven en instellingen met grote dakoppervlakten verder te helpen zonne-energie toe te passen, met een stappenplan en mooie voorbeelden. Zonnestroom en zonnewarmte leveren belangrijke een bijdrage aan de energietransitie. Daken zijn hiervoor natuurlijk de aangewezen plek omdat niemand daar last van heeft.

De site van ‘Grote daken vangen veel zon’ is een matchmaking-actie, die bedrijven met dakoppervlak koppelt aan zonnestroom-aanbieders, die op kwaliteit zijn getoetst. Voor zonne-energie toepassingen op daken is geen vergunning vereist. De SDE+-regeling biedt tussen 29 oktober tot en met 14 november subsidiemogelijkheden voor zonnestroomprojecten. Zonne-energie helpt bedrijven om hun CO2-footprint te verlagen en om een duurzamer imago te krijgen. Daarnaast levert de investering een aantrekkelijk rendement op. Neem snel een kijkje op de site.

Holland Solar is dé belangenbehartiger van de Nederlandse zonne-energiesector die er samen met de markt voor zorgt dat zonne-energie de belangrijkste energiebron van Nederland wordt. We beïnvloeden relevante besluitvorming en sturen de agenda rond wet- en regelgeving en subsidies. Als brancheorganisatie werken we samen met onze leden aan het inspireren, informeren, verbinden en verder professionaliseren van de Nederlandse zonne-energiesector.

Holland Solar pleit voor de instandhouding van de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)-regeling tot ten minste 2023. De branchevereniging is tegen oversubsidiëring – dat wil zeggen te hoge subsidies – en pleit daarom voor een adequate inrichting van deze subsidieregeling. Daarbij moet het basisbedrag (de subsidie per kilowattuur) de praktijksituatie reflecteren door middel van de juiste calculatie van de volledige kosten van een zonne-energiesysteem.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details