Platform over gevels, glas & daken
Nieuwe VMRG community Automatische Deuren

Nieuwe VMRG community Automatische Deuren

Binnen de VMRG zijn verschillende communities actief. Deze groepen bedrijven delen kennis bijvoorbeeld voor het uitbreiden en updaten van de VMRG Kwaliteitseisen op hun specifieke werkterrein, ze bespreken waar men behoefte aan heeft in de markt en wat de VMRG hierin kan betekenen. Doel is om uiteindelijk de totale gevelbranche op een hoger niveau te brengen.

Uit de VMRG community Toegangstechniek is een nieuwe community ontstaan, namelijk de community Automatische Deuren. Binnen deze community gaan de partners zich bezig houden met risicobeoordelingen en maatregelen om er voor te zorgen dat de veiligheid van mensen bij gebruik van automatische deuren gegarandeerd kan worden. 

Veiligheid

Om invloed uit te kunnen oefenen op de veiligheid van automatische deuren vindt de community het belangrijk dat zij actief betrokken zijn bij Europese veiligheidsnormen voor automatische deuren, zoals NEN-EN 16005 Power operated pedestrian doorsets, FprEN 17352 Power operated pedestrian entrance control equipment en EN 17372 Power operated pedestrian swing door drives with self-closing function. Daarnaast willen zij passief betrokken zijn bij overige Europese normen voor automatische deuren die niet direct betrekking hebben op veiligheid, zoals prEN 16361 Power operated pedestrian doors.

Communicatie

De bedrijven binnen de community vinden dat veiligheidsnormen correct geïnterpreteerd moeten worden en stemmen onderling af hoe de veiligheidsnormen uitgelegd en gecommuniceerd moeten worden naar de Nederlandse markt. Daarnaast willen zij lobbyen om  automatische deuren goed verwoord te krijgen in de Nederlandse bouwregelgeving. Ook wordt er gewerkt aan een trainingsprogramma over de veiligheid van automatische deuren en de toepassing ervan. Uiteindelijk is het doel is om te komen tot bedrijfs- en/of persoonsgebonden certificering.

Inspiratie

De community Automatische Deuren wordt geïnspireerd door de Automatic Door Suppliers Association (ADSA) in Engeland. Deze organisatie ontwikkelde eerst een gedragscode voor de branche met veiligheidsaspecten van automatische deuren voor personen. Dit resulteerde in een praktijkcode voor het leveren, installeren en onderhouden van veiligheidsvoorzieningen voor automatische, elektrisch bediende deursystemen voor personenverkeer.

Ook interesse om deel uit te maken van de VMRG community Automatische Deuren? Dit kan door aan te sluiten als partner bij de VMRG. Vraag vrijblijvend een VMRG partner informatiepakket aan via www.vmrg.nl  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details