Platform over gevels, glas & daken
Nieuwe VIAVAC glaszuiger voor groot en zwaar glas tot 1.800 kilo

Nieuwe VIAVAC glaszuiger voor groot en zwaar glas tot 1.800 kilo

De VIAVAC GBH-1800. Met deze “Jumbo” glaszuiger breidt VIAVAC haar glasassortiment verder uit, waarmee het bedrijf voor elk soort glas een passende hijsoplossing weet aan te bieden. 

Veelzijdige glaszuiger van formaat 

De VIAVAC GBH-1800 is ontwikkeld voor het hijsen van grote en zware glaselementen tot 1.800 kilo. Middels de verschillende configuratiemogelijkheden en de afneembare en verstelbare zuignappen, is het apparaat veelzijdig inzetbaar en kunnen grote, lange, maar ook kleine en smalle ruiten eenvoudig worden geplaatst. En dat met slechts één apparaat! 

Mechanisch kantel- en draaimechanisme 

Bij kleinere ruiten is het mogelijk om het glaselement met de hand 90º te kantelen. Bij grote en zware glaselementen niet. Daarom is de VIAVAC GBH-1800 uitgevoerd met een hydraulisch kantelmechanisme. Daarnaast zijn de draaibewegingen van het apparaat gemotoriseerd en kan het glas met één druk op de knop 360º worden gedraaid. De glaszuiger wordt geleverd met een bekabelde en een radiografische afstandsbediening voor het aanzuigen en lossen op afstand. 

Maar liefst 4 onafhankelijke vacuüm circuits 

Om extra veiligheid tijdens het hijsen te creëren, is de VIAVAC GBH-1800 uitgerust met een quattro vacuümsysteem, oftewel 4 onafhankelijke gesloten vacuüm circuits. Middels deze extra, ingebouwde veiligheid maakt u altijd optimaal gebruik van het maximale hijsvermogen. 

Regulier transport 

Ook over het transport is nagedacht. Middels een speciaal ontworpen transportframe, kan het apparaat eenvoudig worden vervoerd en is er geen speciaal transport nodig. Op de bouwplaats kan de glaszuiger in zijn transportframe door een heftruck worden opgepakt en naar de plaats van bestemming worden gebracht. 

Probeer het zelf! 

Benieuwd naar de nieuwe VIAVAC GBH-1800? Bekijk hier de promovideo. Indien u een productdemonstratie wenst, kunt u contact opnemen met [email protected]l. Naast koop, zijn de vacuüm hijsgereedschappen ook te huur. VIAVAC beschikt over een ruime huurvloot waardoor vrijwel altijd het door u gewenste apparaat beschikbaar is. Daarnaast kunt u van de mogelijkheid gebruik maken om op locatie te laten bezorgen. Vraag naar de mogelijkheden. Meer informatie over de VIAVAC GBH-1800 is te vinden op www.viavac.nl/glaszuigers/viavac-gbh

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details