01:34
08-10-2018

Nieuwe siliconentechnologie voor energie-efficiëntie in isolatieglas

Dow Performance Silicones, wereldleider op het gebied van innovatie van op silicium gebaseerde technologie, presenteert op glasstec 2018 in oktober een geavanceerde isolatieglas-siliconentechnologie, ontworpen om de energieprestaties en het wooncomfort verder te verbeteren. Tevens maakt het bedrijf van de gelegenheid gebruik om het nieuwe productmerk DOWSIL™ te promoten. De nieuwe productnaam vertegenwoordigt de gecombineerde kracht van Dow en Dow Corning en benadrukt hun jarenlange wereldwijde expertise in siliconentechnologieën in tientallen industrieën.

Steeds strengere milieuvoorschriften hebben architecten, planners en energieconsultants gedwongen om het ontwerp van moderne glazen gevels opnieuw te onderzoeken vanwege hun aanzienlijke impact op energieverlies en Speciale afstandshouders en randafdichtingen, zoals beglazingskitten voor isolatieglas (IG) bieden al verbeterde thermische prestaties en oppervlaktetemperaturen, maar tot nu toe dragen deze nog steeds bij aan warmteverliezen. DOWSIL™ 3364 Warm Edge IG Sealant, de eerste siliconen met een lage thermische geleiding, breekt met deze negatieve eigenschappen. DOWSIL™ 3364 Sealant is geschikt voor toepassing bij zowel dubbele als driedubbele beglazing en biedt tot 30% lagere psi-waarden in vergelijking met standaard isolatieglassiliconen. Het draagt bij aan een verlaging van de U-waarde met, afhankelijk van het gevelsysteem, tot 5% verbetering van de algemene Ucw-waarde. Een belangrijke verbetering, te meer omdat het geen aanpassingen verlangt aan het ontwerp.

DOWSIL™ 3364 Sealant is een kostenefficiënte oplossing om de prestaties van het isolatieglas verder te verbeteren. Het verbetert het wooncomfort door de hogere oppervlaktetemperaturen aan de binnenzijde en vermindert het risico van condensatie en schimmelgroei. De nieuwste ontwikkelingen van Dow’s uitgebreide innovatieve programma zullen op glasstec 2018 worden getoond. Alle systeemtechnologieën zijn gericht op het verbeteren van de luchtdichtheid, brandveiligheid en transparantie in hoogwaardige gevels van gebouwen. Bezoekers van onze stand kunnen fysieke voorbeelden van deze innovaties bekijken en onze ontwikkelings- en technische experts ontmoeten om de mogelijkheden te bespreken om tot een modern en energie-efficiënt gevelontwerp te komen.

Markus Plettau, Marketing Manager – EMEA voor de divisie High Performance Building Solutions van Dow, merkt op: “Dow is voortdurend bezig met het (door)ontwikkelen van oplossingen die gebouwen in staat stellen de tand des tijds te doorstaan. Het is al bewezen dat DOWSIL™ siliconen in façadetoepassingen meer dan vijfitg jaar presteren. We staan met onze hypermoderne siliconentechnologieën aan de vooravond van een nieuw tijdperk voor het ontwerp van moderne glazen gevels. De nieuwe producten beïnvloeden niet alleen de levensduur van een gebouw in positieve zin, maar dragen ook bij aan de kwaliteit, het ontwerp en de schoonheid van de gebouwde omgeving.”

Dow zal ook deelnemen aan Glass Technology Live, een speciale show binnen glasstec die een podium biedt voor baanbrekende exposities voor glas- en façadetoepassingen. Om het Glass Technology Live-thema van ‘Mind Opening Action’ te ondersteunen, toont Dow superhoge sterkte en kristalheldere structurele verbindingstechnologieën die prestaties en architectonische ontwerpvrijheid combineren.

Dow is op glasstec te vinden in hal 11, stand B59.  

Tekst: Roel van Gils    Beeld: Dow Performance Silicones

Gevelbouw partners

NedZink