Platform over gevels, glas & daken
Productinformatie

Nieuwe schroef combineert eigenschappen van vier productfamilies

Het nieuwste product van de Duitse bevestigingsspecialist HECO Schrauben is de HECO-TOPIX-plus schroef. Zij combineert alle innovatieve eigenschappen uit 4 HECO-assortimenten in één nieuwe schroef, waardoor in één klap vier gevestigde schroeffamilies vervangen worden. Tot dusver hebben verschillende schroeffamilies van HECO prima de behoeften van timmerlieden en meubelmakers voorzien. De HECO-TOPIX-plus vervangt de HECO-TOPIX, HECO-FIX-plus, […]

heco-topix-plus_hand_a5_isov2_300-kopieren

21 juli 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het nieuwste product van de Duitse bevestigingsspecialist HECO Schrauben is de HECO-TOPIX-plus schroef. Zij combineert alle innovatieve eigenschappen uit 4 HECO-assortimenten in één nieuwe schroef, waardoor in één klap vier gevestigde schroeffamilies vervangen worden.

Tot dusver hebben verschillende schroeffamilies van HECO prima de behoeften van timmerlieden en meubelmakers voorzien. De HECO-TOPIX-plus vervangt de HECO-TOPIX, HECO-FIX-plus, HECO-UNIX-top en HECO-UNIX-plus en combineert de belangrijkste eigenschappen van deze vier productfamilies in één nieuw product. De eigenschappen zijn geoptimaliseerd en uitgebreid met nieuwe, innovatieve functies.

Dankzij de eigenschap MagicClose trekken de nieuwe HECO-TOPIX-plus houten componenten samen zonder voorspanning.

 

MagicClose: samentrekeffect

HECO is bekend van de voldraadschroeven met variabele schroefdraad, die aan de voorkant een andere stijging van de schroefdraadspoed hebben dan aan de achterkant. Hierdoor trekken ze houten componenten zonder voor te spannen naar elkaar toe. Dit MagicClose-effect is geoptimaliseerd voor de nieuwe HECO-TOPIX-plus. Hierdoor kunnen kortere schroeven worden gebruikt, zodat er sneller en efficiënter kan worden gewerkt.

Dankzij de mechanisch werkende GripFit-technologie kan HECO-TOPIX-plus met één hand op het hout worden aangebracht en ingedraaid, zelfs schroeven van roestvrij staal.

 

GripFit: mechanische verbinding

De nieuw ontwikkelde GripFit-technologie zorgt voor een optimale passing van het HECO-Drive-Bit en de HECO-Drive schroefkop. Het HD-bit is conisch, zodat de schroef door wrijving mechanisch op het bit wordt vastgehouden, waardoor ook roestvrijstalen schroeven hoewel ze niet magnetisch zijn toch stevig aan het HD-bit vast zitten. Hierdoor kunnen schroefklussen met één hand worden uitgevoerd. De schroef en het bit zijn stevig verbonden. Dit geeft minder speling, zodat slijtage aan het bit aanzienlijk wordt verminderd. De nieuwe GripFit is ook op andere manieren bijzonder gebruiksvriendelijk: met het nieuwe uniforme aandrijfconcept kunnen meerdere schroefdiameters worden verwerkt zonder dat het bit verwisseld hoeft te worden.

Korte schroeven kunnen dankzij PerfectPitch met een geringe spoed stevig worden vastgezet zonder doldraaien.

 

PerfectPitch: geoptimaliseerde schroefdraad

PerfectPitch is een aanpassing van de schroefdraadspoed per schroeflengte: bij korte schroeven voorkomt een geringe stijging het doldraaien. Tegelijkertijd verankert de kleine spoed meer schroefdraad in het hout en zorgt zo voor een optimale bevestiging van onderdelen met een geringe materiaaldikte. Lange schroeven hebben daarentegen een hoge spoed zodat ze snel in het hout kunnen worden gedraaid. Bij middellange schroeven wordt de schroefdraad geoptimaliseerd met betrekking tot de inschroeftijd en de lengte van de schroefdraad in het hout.

Focus op de essentie dankzij innovaties

Door de nieuwe HECO-TOPIX-plus wordt de schroefkeuze eenvoudiger. Ook het voorraadbeheer bij gespecialiseerde dealers of eindklanten wordt gemakkelijker. “Eén schroef voor alles – met deze aanpak spelen we in op de behoeften van zowel gebruikers als de dealers,” zegt Jakob Braun, productmanager bij HECO-Schrauben. “De HECO-TOPIX-plus kan worden ingezet voor een verscheidenheid aan toepassingen omdat de schroef de beste eigenschappen van vele jaren aan innovatie combineert.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%