Platform over gevels, glas & daken
Nieuwbouw RIVM en CBG: Megaklus voor Belgisch conserveringsbedrijf
Op het Utrecht Science Park wordt de laatste hand gelegd aan het meest duurzame staatsgebouw van Nederland: de nieuwbouw van het RIVM en CBG.

Nieuwbouw RIVM en CBG: Megaklus voor Belgisch conserveringsbedrijf

Op het Utrecht Science Park wordt de laatste hand gelegd aan het meest duurzame staatsgebouw van Nederland met Breeam Outstanding-ontwerpcertificaat. De 80 meter hoge toren met kantoren en laboratoria wordt vanaf eind dit jaar de nieuwe thuisbasis van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het agentschap van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het Belgische familiebedrijf Tilkin Powder Coatings werd ingeschakeld voor het conserveren van de robuuste stalen constructies. Een megaklus.

Tilkin is acht maanden volcontinu bezig geweest met het conserveren van de stalen frames.

Het nieuwe RIVM/CBG-gebouw is duurzaam in vele facetten. Het gebouw is toekomstbestendig door onder meer zijn robuuste constructieve opzet, kolomvrije werkgebieden, ruime verdiepingshoogte, flexibele invulling en gekozen installatietechnische systemen, opwekking en apparatuur. De koeling en verwarming van het gebouw is energieneutraal, waarbij de benodigde energie zoveel mogelijk lokaal op duurzame wijze wordt opgewekt. Zo veroorzaken de koeling, verwarming en verlichting geen CO2-uitstoot. “Ons doorgedreven duurzaam ondernemerschap sluit perfect aan bij de duurzaamheidsambities van het RIVM/CBG-gebouw,” zegt Jo Tilkin directeur van Tilkin Powder Coatings. “We streven ernaar de CO2-footprint zo laag mogelijk te houden. Dat maakt dat ons proces van poederlakken één van de meest milieuvriendelijke behandelingen is die momenteel bestaan.”

Grootste moffeloven van de Benelux

Tilkin Powder Coatings beschikt over de grootste moffeloven van de Benelux. “We kunnen constructies moffelen met afmetingen tot maar liefst 18 meter lang, 3,6 meter hoog en 3,7 meter breed met een gewicht van maximaal 10 ton,” zegt Tilkin enthousiast. Datzelfde enthousiasme en die passie weet hij ook over te brengen op de ervaren medewerkers. “Samen zijn we in staat om iedere dag opnieuw een zeer hoge kwaliteit te leveren en te garanderen. We werken uitsluitend met kwalitatieve grondstoffen en gekwalificeerd personeel, en waren de eerste staalconserveerder in Europa die het EN1090-certificaat behaalde in 2015, ook nog eens binnen vier maanden. Zonder aarzeling konden we dan ook de nodige garanties aanreiken voor wat betreft de conservering van de staalconstructies van het nieuwe RIVM/CBG-gebouw. Met dank aan ons standaard ingebouwde kwaliteitscontrolesysteem.”

Het Belgische familiebedrijf Tilkin Powder Coatings werd ingeschakeld voor het conserveren van de robuuste stalen constructies.

Prestigeproject

Tilkin Powder Coatings in Tongeren is ruim acht maanden volcontinu bezig geweest met het conserveren van de stalen frames. Tilkin: “Een project waarvoor uiteindelijk meer dan honderd (!) uitzonderlijk transportvrachten (vanwege de afmetingen) aan te pas zijn gekomen. Ook voor ons een megaklus, maar dankzij onze enorme productiecapaciteit en de mogelijkheid tot het opschalen ervan (24/7) konden we het project ‘gewoon’ inplannen naast de reguliere opdrachten die ook doorgang vonden. Bij zo’n groot project moet gewoonweg alles kloppen. Dat weten we als geen ander goed te managen. Lef en gedrevenheid, maar ook vakkennis, kwaliteit en flexibiliteit zitten in ons DNA. We zijn trots dat we als Belgisch familiebedrijf een bijdrage hebben mogen leveren aan zo’n prestigeproject.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details