Platform over gevels, glas & daken
Nieuw Tiny House Marjolein Jonker bekleed met Platowood populier

Nieuw Tiny House Marjolein Jonker bekleed met Platowood populier

Tiny House pionier Marjolein ‘in het klein’ Jonker bouwt aan een nieuw Tiny House. Een permanente kleine woning op eigen kavel, zo milieuvriendelijk mogelijk gebouwd. Dit biobased en in elektriciteit zelfvoorzienende Tiny House staat vanaf voorjaar 2022 in de natuur-inclusieve en circulaire wijk Olstergaard (Olst). Platowood en Marjolein zijn voor de bouw van dit nieuwe Tiny House een duurzame samenwerking aangegaan.

De filosofie van de Tiny House beweging sluit naadloos aan bij die van Platowood: een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Het doel van Marjoleins’ nieuwe Tiny House is om dat te bereiken zonder al te veel comfort in te leveren, zodat dit type woning een breed publiek aanspreekt. Voor de gevelbekleding – een belangrijk, beeldbepalend onderdeel van een huis – koos Marjolein daarom voor het hout van Platowood. Dit gemodificeerde hout is niet alleen zeer duurzaam, maar heeft ook een hoge esthetische waarde.

Hydro-thermisch verduurzaamde gevel van Nederlands populier

Platowood is het enige bedrijf ter wereld dat hout verduurzaamt door middel van hydro-thermische modificatie (platoniseren). Hierbij worden geen chemicaliën gebruikt, maar alleen water en warmte. Het zorgt ervoor dat het hout niet rot en een levensduur heeft van 50 jaar. De gevel wordt uitgevoerd in Nederlands populierhout en het hout wordt gevingerlast, waardoor er nauwelijks materiaalverlies is. Het is niet nodig de gevel te behandelen met olie of verf, onbehandeld vergrijst het hout in een zilvergrijze tint.
Marjolein Jonker: “Ik hou van bomen, het bos en van de uitstraling van hout. Het was voor mij dus een no-brainer om een houten gevel voor mijn Tiny House te kiezen. De gevelbekleding van Platowood is én prachtig om te zien én een van de meest milieuvriendelijke keuzes die ik kan maken. Bovendien is het hout onderhoudsarm, dat komt het wooncomfort ook nog eens ten goede.”

Tiny House 2.0

Een Tiny House is een volwaardige compacte woning, vrijstaand, met een vloeroppervlak tot 50 m2. Het nieuwe huis van Marjolein heet de ‘Sprout’, een woonconcept van architectencollectief Woonpioniers. Het is een houtskeletbouw kaswoning die perfect past bij de wens van Marjolein om grotendeels zelfvoorzienend te kunnen zijn. De bouw van het Tiny House start in januari 2022 en wordt uitgevoerd door Blind Werkt in Deventer. Het huisje wordt vervolgens getransporteerd naar de kavel in de Olstergaard waar het op een circulaire schroeffundering van PNL Circulair Funderen wordt geplaatst. Vervolgens wordt de kas met een dak van semi-transparante zonnepanelen eraan bevestigd en kan Marjolein er naar verwachting in april in gaan wonen. Alle ontwikkelingen zijn te lezen in de blogs van Marjolein op www.marjoleininhetklein.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details