Platform over gevels, glas & daken
Nieuw pand voor Facédo in Velp met glas van AGC

Nieuw pand voor Facédo in Velp met glas van AGC

Een tweede thuis voor de gevelbouwer

Op het industrieterrein De Beemd in Velp, direct aan de A12 snelweg gelegen, heeft gevelspecialist Facédo een tweede onderkomen op een fantastische zichtlocatie  gerealiseerd. Dit gebouw, recht tegenover het al bestaande pand gelegen, bestaat uit 1.200 m2 kantoorruimte, 300 m2 bedrijfsrestaurant en 1.700 m2 bedrijfshal met een professionele beglazingsstraat. Dat de gevel dienstdoet als visitekaartje is gezien de dienstverlening van het bedrijf evident.

Het was van meet af aan duidelijk dat de gevel van dit project zeer belangrijk was. Daarom is in het ontwerp de vliesgevel met ongekend grote raampartijen extra opsmuk gegeven met de toepassing van aluminium. De aluminium kokers in bronslook en de kaders aan de boven- en onderzijde zorgen voor een prachtige dieptewerking. Omdat de architect Van den Dungen Gronovius van RvdDG de gevel niet wilden vervuilen met buitenzonwering om zo een rommelig gevelbeeld te voorkomen, is er gekozen voor zonwerend glas. Met de oplossing van AGC Glass is er overweldigend veel daglicht in het pand en zijn ook de gewenste transparantie en zonwering gegarandeerd.

Veel architecten kennen het imposante aanbod van de glasproducent al. AGC produceert en levert brandwerend, gehard, zonwerend, geluidswerend en triple glas. 

Een van de populairste producten is zonwerend glas. Dit product houdt tijdens zonnige dagen de warmte buiten en laat daglicht tegelijkertijd volop binnen. Met dit type beglazing wordt niet alleen oververhitting tegengegaan, maar ook het energieverbruik aanzienlijk verlaagd. 

Er is immers minder energie nodig om een woning of gebouw te koelen. Naast de zonwerende functie heeft de beglazing ook isolerende eigenschappen. In de winter zorgt het glas ervoor dat de binnen warmte zoveel mogelijk wordt behouden. Een effect dat zeker in deze tijden van energieschaarste enorm wordt gewaardeerd. 

De nieuwbouw van Facédo is uitgerust met zonwerend glas Ipasol Ultraselect 62/29. Met een lichttransmissie van 62% en een zontoetredingsfactor van 29% haalt dit product een selectiviteit van 2,14. Dit glas wordt gekenmerkt door een hele hoge daglichttoetreding en zeer goede zonwerende eigenschappen.

Facédo wilde graag een mooi pand dat perfect bij de bedrijfsidentiteit past. Dat betekent dat het licht en open van karakter moest zijn. Het is bij Facédo namelijk normaal om onaangekondigd even bij elkaar binnen te lopen. De enorme raampartijen brengen dat gevoel ook naar buiten. Dat het gebouw op pootjes staat, maakt het extra bijzonder.

Met deze oplossing valt het pand niet alleen meer op, maar hiermee is ook het parkeerprobleem getackeld. Parkeren op de openbare weg is namelijk niet toegestaan en nu kan onder het eigen pand worden geparkeerd. Voor de bewassing van de immense glaspartijen van 2.40 breed en 2.80 en respectievelijk 7 meter hoog is rondom het pand speciale rijstroken voor hoogwerkers en balkons gerealiseerd. Met deze ingreep zorgt Facédo dat wat mooi is, ook mooi blijft.

Betrokken partijen
Architect: RvdDG , Velp                                        
Aannemer: Hardeman BV 
Gevelbouwer: Facédo, Velp
Glas: AGC Glas Nederland

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details