Platform over gevels, glas & daken
Nieuw na-isolatiesysteem voor indak PV-daken

Nieuw na-isolatiesysteem voor indak PV-daken

Om invulling te geven aan de groeiende toepassing van PV-systemen introduceert IsoBouw speciaal daarop afgestemde isolerende dakpanelen. Bekend waren al de SlimFix Solar dakelementen voor nieuwbouw. Nieuw zijn de SlimFix RenoTwin Solar elementen voor een waterdicht en hoog renderend PV-dak bij renovatieprojecten.

De ideale basis voor PV-panelen

Bij bestaande daken is de toepassing van een indak PV-systeem een grote uitdaging. Voor een mooi esthetisch resultaat moeten de PV-panelen op een,  bij renovatie vaak ontbrekende, strak effen onderconstructie worden gemonteerd. Bovendien is het na-isoleren en de plaatsing van zonnepanelen normaliter een omvangrijke klus die kan leiden tot veel overlast voor bewoners.

Met SlimFix RenoTwin Solar wordt een oud, doorgebogen dakbeschot weer mooi strak en bouwfysisch correct. De isolatieplaten zijn vrijdragend te monteren. Zonder een tijdrovende opvulling van de onderconstructie ontstaat op eenvoudige wijze weer een egaal platform voor PV-panelen. Door de mogelijke gootoverstek tot wel 60 cm kan er extra ruimte voor de PV-panelen worden gecreëerd.

Een gepatenteerde waterkerende onderlaag

Op de isolatieplaten wordt in het werk, zonder extra timmerwerk, een waterkerende onderlaag aangebracht. Hiermee wordt de dakconstructie volkomen waterdicht. De vormgeving van de onderlaag zorgt voor een gegarandeerde ventilatie van de onderconstructie en een optimale ventilatie en koeling van de zonnepanelen. Dit verlengt de levensduur van de dakconstructie en verhoogt het rendement van de zonnepanelen.

De gehele montage van isolatie en onderlaag gaat ten opzichte van alternatieven vele malen sneller. Iets wat ook opdrachtgevers en bewoners zeker zullen waarderen.

Voldoet aan de eisen van PV-fabrikanten

PV-panelen, bekabeling, optimizers of micro-omvormers mogen aan een maximaal toegestane temperatuur blootgesteld worden. Is de ruimte onder het paneel beperkt dan is de ventilatie / koeling mogelijk ontoereikend. Hierdoor kan de temperatuur onder het PV-systeem extreem oplopen waardoor mogelijk de levensduur wordt verkort en/of beschadigingen ontstaan. Dit is waarom PV-paneelfabrikanten een ventilatieruimte onder de PV-panelen van minimaal 100 mm voorschrijven.

Het dampopen IsoBouw Solar daksysteem is het enige systeem waarmee conform de montage-eisen van de PV-paneelfabrikanten wordt gewerkt. De minimale afstand tussen de PV-panelen en de onderconstructie is altijd minimaal 100 mm. Door de goede ventilatie worden extreme temperaturen onder de panelen voorkomen en kan condensatievocht verdampen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details