Platform over gevels, glas & daken
Nieuw! Circulaire, bio-based gevelbekleding
Onder de naam DBP – Siding levert Innodeen onderhoudsarme gevelbekleding.

Nieuw! Circulaire, bio-based gevelbekleding

Wat is Compodeen?

“Compodeen is de groepsnaam voor bio-based composieten bij Innodeen. De afkorting – wfc – staat voor Wood Fibre Composite. Het composiet bestaat uit 72% houtvezel en is afkomstig uit PEFC-gecertificeerde reststromen van duurzaam beheerste bossen. Hiervoor wordt tevens resthout door afkorten gebruikt, afkomstig van de timmerindustrie,” vertelt Jos Beverborg, Technical Sales Advisor bij Innodeen. “Bij het extrusieproces worden geen giftige of schadelijke stoffen toegevoegd maar polypropyleen (PP). PP is één van de meest milieuvriendelijke thermoplasten.”

Circulair

Het afkortmateriaal van Compodeen wordt versnipperd en vormt daarna nieuw basismateriaal voor Compodeen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de kwaliteit. Het hout wordt vermalen en gezeefd en alleen de vezels met een bepaalde lengte en dikte worden verwerkt. In een geoctrooieerd proces worden de houtvezels in de lengterichting gepositioneerd waardoor het materiaal zijn unieke sterkte krijgt.

Gevelbekleding

Onder de naam DBP – Siding levert Innodeen onderhoudsarme gevelbekleding. “We hebben zes verschillende natuurgetrouwe tinten in twee verschillende uitvoeringen. Een geborstelde variant en een variant voorzien van houtnerf,” aldus de nuchtere, maar enthousiaste Beverborg. “Mocht men toch liever een andere kleur willen, dan kan er op projectbasis gekozen worden voor een dekkende RAL-kleur of transparante beits. Kortom, leverbaar in alle kleuren van de regenboog. De siding behoeft op zich geen behandeling en heeft de unieke eigenschap dat het een natuurlijke vergrijzing kent net als traditioneel hout.” De Siding kan zowel horizontaal, verticaal als diagonaal worden aangebracht.

Toegevoegde waarde

Innodeen uit Lochem is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van slimme toepassingen. Daarmee leveren zij producten met toegevoegde waarde om opdrachtgevers en eindgebruikers te ontzorgen. Naast Compodeen werkt Innodeen met drie andere materiaalgroepen. Hollodeen is de groepsnaam voor thermoplasten, Durodeen voor thermoharders en Eelodeen voor alle elastomeren. “Al onze producten onderscheiden zich door hergebruik en duurzame toepassingen. Daar waar andere materialen tekortschieten op het gebied van rotting, slijtage en duurzaamheid, komt onze innovatiekracht tot leven.”

Samen ontwikkelen

Innodeen staat erom bekend, samen met opdrachtgevers de best mogelijke, duurzame oplossingen en alternatieven te ontwikkelen voor uiteenlopende toepassingen en branches. “We laten ons graag uitdagen. De ontwikkelaars van onze R&D-afdeling staan voor u klaar,” vult Beverborg aan.

Meer weten? Neem contact op met Jos Beverborg van Innodeen op 06 – 57190830, j.beverborg@innodeen.nl of kijk op: INNODEEN.NL/DBPSIDING  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details