Platform over gevels, glas & daken
Gevelbekleding

Nieuw! Circulaire, bio-based gevelbekleding

Innodeen, bekend van onder andere innovatieve en duurzame DTS-dorpelsystemen introduceert DBP Siding. DBP Siding is circulair, kent de natuurlijke uitstraling van hout en de duurzame eigenschappen van Compodeen-wfc.

INNODEEN_DBP-SIDING_GEVELBOUW-1020 kopiëren
Onder de naam DBP – Siding levert Innodeen onderhoudsarme gevelbekleding.

Tekst en beeld: Innodeen

21 januari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Wat is Compodeen?

“Compodeen is de groepsnaam voor bio-based composieten bij Innodeen. De afkorting – wfc – staat voor Wood Fibre Composite. Het composiet bestaat uit 72% houtvezel en is afkomstig uit PEFC-gecertificeerde reststromen van duurzaam beheerste bossen. Hiervoor wordt tevens resthout door afkorten gebruikt, afkomstig van de timmerindustrie,” vertelt Jos Beverborg, Technical Sales Advisor bij Innodeen. “Bij het extrusieproces worden geen giftige of schadelijke stoffen toegevoegd maar polypropyleen (PP). PP is één van de meest milieuvriendelijke thermoplasten.”

Circulair

Het afkortmateriaal van Compodeen wordt versnipperd en vormt daarna nieuw basismateriaal voor Compodeen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de kwaliteit. Het hout wordt vermalen en gezeefd en alleen de vezels met een bepaalde lengte en dikte worden verwerkt. In een geoctrooieerd proces worden de houtvezels in de lengterichting gepositioneerd waardoor het materiaal zijn unieke sterkte krijgt.

Gevelbekleding

Onder de naam DBP – Siding levert Innodeen onderhoudsarme gevelbekleding. “We hebben zes verschillende natuurgetrouwe tinten in twee verschillende uitvoeringen. Een geborstelde variant en een variant voorzien van houtnerf,” aldus de nuchtere, maar enthousiaste Beverborg. “Mocht men toch liever een andere kleur willen, dan kan er op projectbasis gekozen worden voor een dekkende RAL-kleur of transparante beits. Kortom, leverbaar in alle kleuren van de regenboog. De siding behoeft op zich geen behandeling en heeft de unieke eigenschap dat het een natuurlijke vergrijzing kent net als traditioneel hout.” De Siding kan zowel horizontaal, verticaal als diagonaal worden aangebracht.

Toegevoegde waarde

Innodeen uit Lochem is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van slimme toepassingen. Daarmee leveren zij producten met toegevoegde waarde om opdrachtgevers en eindgebruikers te ontzorgen. Naast Compodeen werkt Innodeen met drie andere materiaalgroepen. Hollodeen is de groepsnaam voor thermoplasten, Durodeen voor thermoharders en Eelodeen voor alle elastomeren. “Al onze producten onderscheiden zich door hergebruik en duurzame toepassingen. Daar waar andere materialen tekortschieten op het gebied van rotting, slijtage en duurzaamheid, komt onze innovatiekracht tot leven.”

Samen ontwikkelen

Innodeen staat erom bekend, samen met opdrachtgevers de best mogelijke, duurzame oplossingen en alternatieven te ontwikkelen voor uiteenlopende toepassingen en branches. “We laten ons graag uitdagen. De ontwikkelaars van onze R&D-afdeling staan voor u klaar,” vult Beverborg aan.

Meer weten? Neem contact op met Jos Beverborg van Innodeen op 06 – 57190830, j.beverborg@innodeen.nl of kijk op: INNODEEN.NL/DBPSIDING  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%