Platform over gevels, glas & daken
“Niet alleen groei is belangrijk, ook de manier waarop we die groei realiseren”

“Niet alleen groei is belangrijk, ook de manier waarop we die groei realiseren”

Nelissen Steenfabrieken is de laureaat van de felbegeerde Ambiorixprijs van VKW, zo geraakte vandaag bekend. De kersverse winnaars zijn fier op deze bekroning. “De prijs belichaamt de twee aspecten van ondernemerschap: onze economische prestaties en onze menselijke visie. Want groei is geen doel op zich, het gaat ook om de manier waarop je deze groei realiseert”, zo luidt het in een eerste reactie bij de drie CEO’s.  

Als laureaat neemt Nelissen Steenfabrieken plaats in een rijtje succesbedrijven zoals Arte, Bioracer, ACA IT-Solutions, Tribù, Punch Powertrain, Globachem en Melexis. Om de winnaar te bepalen maakt VKW Limburg een grondige kwantitatieve selectie op basis van 5 jaar aan cijfergegevens uit de TOP 500-bedrijven. Daarna volgt een kwalitatieve selectie – door een onafhankelijke jury – onder leiding van professor Leo Sleuwaegen (KU Leuven en Vlerick Leuven).

“Bedankt, bedankt, bedankt!”

Carlos Jorissen, één van de drie CEO’s, deelt de prijs graag met iedereen die aan het bedrijfssucces meebouwt: “Het is een erkenning voor de inzet van al onze medewerkers. Zowel in ons hoofdkantoor in Lanaken als in onze showrooms in Marche-en-Famenne en Drongen. Maar ook van onze distributeurs over heel de wereld — van Groot-Brittannië, via Duitsland en Rusland, tot helemaal in het Midden-Oosten en Azië. Tegelijk gaat onze dank ook uit naar onze klanten. Wij staan voor co-creatie. Zo ontwikkelen we zelfs regelmatig nieuwe vormen of kleuren op vraag van architecten of bouwheren. Op die manier houden we samen de kunst van het stenenbakken springlevend. We willen uiteraard ook de familie bedanken. Zij zijn tenslotte de drijvende motor achter het hele familiebedrijf.”

“Warm familiebedrijf, met een duidelijke visie”

Nelissen Steenfabrieken is trots op deze overwinning, omdat ze te danken is aan een combinatie van factoren. Want de Ambiorixprijs verzoent twee belangrijke aspecten van het ondernemerschap met elkaar. “Natuurlijk worden we beloond voor onze bedrijfsgroei. Na een forse investering groeide onze omzet de voorbije vijf jaar met 45%. Maar los van het economische aspect besteden we vooral ook heel veel aandacht aan de manier waarop we tot deze groei komen”, aldus Joeri Gevers (het tweede lid van het triumviraat dat Nelissen Steenfabrieken aanstuurt).

De derde kapitein op het schip, Burt Nelissen, verduidelijkt: “Enerzijds zijn we een echt familiebedrijf, dat op een warme manier omgaat met medewerkers, klanten en omwonenden. Menselijke relaties zijn belangrijk. Anderzijds besteden we – hoewel we in een schijnbaar klassieke sector actief zijn – heel veel aandacht aan duurzaamheid en innovatie. Naast het gebruik van zonne-energie zetten we ook de warmte die vrijkomt bij het bakken om in energie en ontwikkelden we de vaak gelauwerde Dubio-steen (nvdr. een baksteen met schaduwlijnen die de illusie van twee of drie dunne gestapelde bakstenen wekt). Dat de jury die visie apprecieert, doet ons deugd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details