Platform over gevels, glas & daken
nhow Amsterdam | Enorm anodisatieproject

nhow Amsterdam | Enorm anodisatieproject

Met haar 650 kamers op 25 verdiepingen wordt het viersterrenhotel nhow Amsterdam RAI het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux. Het ‘driehoekige’ ontwerp van de 91 meter hoge hoteltoren is geënt op de uit de jaren zestig stammende reclamezuil op het voorplein van het RAI-complex. Speciale aandacht gaat uit naar de verticale geleding in de gevel, opgebouwd uit maar liefst 4.000 (!) naturel geanodiseerde vin-profielen, afwisselend mat en gepolijst.

In het nieuwe RAI-hotel gaan volgens de opdrachtgever moderne kunst, design, gastronomie en cultuur hand in hand. Het ontwerp is van de hand van het wereldberoemde Nederlandse architectenbureau OMA, ook verantwoordelijk voor De Rotterdam. Het hotel is een nieuw sociaal en multicultureel ontmoetingspunt voor zakenreizigers, toeristen en Amsterdammers en gezegend met bijzondere faciliteiten zoals een televisiestudio, een skybar, een galerie, een beeldentuin en een spa. Al in het voortraject werd Alucol door gevelbouwer Rollecate benaderd om optimalisaties te behalen in de zogenaamde vin-profielen die de verticale geleding in de gevel benadrukken

Enorm anodisatie-oppervlak

De vin-profielen zijn van enorme omvang, vertelt Ramon van Dongen van Alucol. “Het profiel heeft een omtrek van bijna 900 millimeter. Twee stuks worden telkens aan elkaar gekoppeld om het beoogde gevelbeeld te vormen. Het resulteert in een groot V-element. Het totale anodisatie-oppervlak bedraagt maar liefst 37.000 m2. Vanwege die omvang hebben we in het voortraject de logistieke stromen goed in kaart gebracht. We hebben voor Rollecate het totale anodisatietraject verzorgd, inclusief het polijsten, dat is uitbesteed bij een vaste partner. Het optimaliseren van de interne logistiek naar de voorbehandelaar (polijsten) en vice versa (weekbehoefte, volumestromen, enz.) was dus ook een belangrijk item in het totale project.” Het nieuwe hotel bevindt zich naast het RAI-complex in de driehoek tussen de Europaboulevard, de A10 en de RAI. “Door de ligging pal aan de snelweg is gekozen voor een anodisatielaag in een dikte van 25 um, 5 um meer dan standaard voorgeschreven voor de gevelbouw in Nederland.” Het nieuwe nhow Amsterdam RAI opent in het eerste kwartaal van 2020 zijn deuren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details