Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

Nelissen viert 100ste verjaardag met jubileumboek en inhuldiging interactief gevelsteenmuseum

Nelissen100-horizontaal-kopiëren-620×465-1.jpg

11 oktober 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Nelissen Steenfabrieken is al een eeuw lang een gevestigde waarde in de Limburgse bedrijfswereld. Naar aanleiding van die verjaardag brengt het familiebedrijf het jubileumboek ‘100 jaar Nelissen’ uit. Dit levendige naslagwerk biedt een inkijk in dertig wereldwijde projecten uit de voorbije eeuw. Daarnaast huldigt de Lanakense burgemeester Marino Keulen het interactief gevelsteenmuseum ‘Brick Academy’ in, dat naar aanleiding van het eeuwfeest twee weken lang de deuren opent voor het brede publiek.

In 1921 – na de vernielingen van WO I – ging oprichter Alfons Nelissen in op de vraag van de Belgische regering om producten te maken die hielpen bij de wederopbouw van ons land. Het bleek de start van een mooi groeiverhaal, dat nu in boekvorm verschijnt.

“Een louter historisch boek dreigt al snel saai te worden”, weet Roberta Melis (Marketing- en communicatiemanager bij Nelissen Steenfabrieken). “Daarom kozen we ervoor om in ons jubileumboek de 30 indrukwekkendste wereldwijde projecten – en sappigste anekdotes – uit de voorbije 100 jaar te bundelen. Het boek vertelt eigenlijk de reis van de baksteen: we zijn heel lokaal gestart, exporteerden vervolgens naar de ons omringende regio’s en zijn inmiddels actief in meer dan 50 landen. Daarnaast selecteerden we de mooiste beelden uit het fotoarchief om de geschiedenis van de fabriek en de familie te illustreren.”

“Gevelsteenmuseum twee weken open voor brede publiek”

Burgemeester Marino Keulen ontving vandaag alvast de eerste editie van ‘100 jaar Nelissen’. Daarnaast huldigt hij ook het gevelsteenmuseum van Nelissen in. “Onze Brick Academy heeft zich ontpopt tot een interactief gevelsteenmuseum, waarin we uitleggen hoe bakstenen worden gemaakt. Vandaag, maar ook in het (verre) verleden. Daarnaast kan je je ook vergapen aan een vliegtuig uit WOII, waar we op botsten bij de bouw van een nieuwe fabriekshal. Naar aanleiding van onze verjaardag stellen we het museum twee weken lang open voor het brede publiek”, vertelt Roberta.

Brick FM en verjaardagscake

Ook de buurtbewoners en klanten vieren vandaag mee: “Enerzijds kan iedereen – via www.brickfm.be of via 91.6 FM (in een straal van 5 km rond de fabriek) – tussen 8u en 14u afstemmen op de gelegenheidszender Brick FM. Mensen mochten de voorbije weken hun favoriete nummer nomineren. Natuurlijk zijn we in het bijzonder benieuwd naar liedjes die een link hebben met ‘stenen’. De kans dat ‘Another Brick In The Wall’ of ‘Wonderwall’ de revue passeert, is dus groot”, lacht Roberta. Anderzijds trakteert Nelissen de showroombezoekers en personeelsleden op een lekker stukje verjaardagscake. Burgemeester Marino Keulen is één van de fijnproevers: “Het belang van Nelissen voor Lanaken is niet te onderschatten. Heel wat medewerkers wonen vlak bij het bedrijf. En bovendien schenkt Nelissen enorm veel aandacht aan de relatie met de omwonenden. De Lanakenaren hopen dus dat deze parel aan onze kroon nog minstens een eeuw verdergaat op dit elan.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details