Platform over gevels, glas & daken
Nelissen verzoent verleden en toekomst in nieuwe Brick Academy

Nelissen verzoent verleden en toekomst in nieuwe Brick Academy

In een hoekje van het eigen bedrijfsterrein in Kesselt (Lanaken) heeft Nelissen Steenfabrieken zopas de Brick Academy geopend. Het gaat om een modern opleidingscentrum, waar tevens een mini-museum aan gekoppeld is. De Brick Academy wordt het vertrekpunt voor rondleidingen in het bedrijf en de thuishaven voor interne trainingen en events.

Vlak naast de metershoge schoorsteen, die niet meer wordt gebruikt maar om sentimentele redenen volledig werd gerestaureerd, staat nu de Brick Academy. Het nieuwe gebouw met twee verdiepingen, is de laatste fase van een omvangrijk investeringsprogramma dat Nelissen Steenfabrieken de afgelopen jaren heeft uitgerold. De bouw van een nieuw hoofdkantoor, de uitbreiding van de productie, de modernisering van het machinepark en investeringen in duurzaamheid, hebben maar liefst 35 miljoen euro gekost. De Brick Academy maakt het plaatje compleet.

“Het nieuwe gebouw wordt gebruikt voor meerdere doeleinden”, zegt co-CEO Burt Nelissen. “In de eerste plaats is het een opleidingscentrum waarin we onze medewerkers permanent bijscholen. We vinden het erg belangrijk dat iedereen in het bedrijf zich toekomstgericht kan ontwikkelen. We bieden die kansen in de vorm van opleidingen en trainingen in zowel technische kennis als soft skills.” Op de eerste verdieping van de Brick Academy is een moderne vergaderruimte ingericht, die over alle moderne communicatie-apparatuur beschikt. “Deze accommodatie kan ook gebruikt worden voor presentaties, lezingen, recepties en andere events”, aldus nog Burt Nelissen.

Het nieuwe gebouw doet tevens dienst als mini-museum. De rijke geschiedenis van het bedrijf, die in 2021 precies honderd jaar omvat, wordt geïllustreerd aan de hand van foto’s, markante voorwerpen en historische documenten. Het paspoort en de eretekens van stichter Alfons Nelissen, oude loonfiches, brochures en productstalen … ze leveren voor de bezoekers van Nelissen Steenfabrieken talrijke interessante verhalen op.

Aan de andere zijde van het complex wordt op een levendige manier het huidige productieproces uit de doeken gedaan. Met de voorstelling van alle ingrediënten die in de diverse soorten bakstenen worden verwerkt en een grafische presentatie van de verschillende stappen die leiden tot het afgewerkt product, krijgen de bezoekers een eerste indruk van de dagelijkse activiteiten bij Nelissen Steenfabrieken. “Meteen de ideale start voor een rondleiding doorheen onze fabriek”, zegt Burt Nelissen. “Vanuit de Brick Academy hebben we een doorgang naar de productiefaciliteiten gemaakt, zodat we onze gasten meteen kunnen meenemen in de wondere wereld van ons modern bedrijf.”

(Rondleidingen voor pers en bouwprofessionals kunnen op afspraak worden vastgelegd bij Roberta Melis)

Meer info: [email protected]

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details