Platform over gevels, glas & daken
Nederlandse gevelbouwer nieuwe leverancier voor Audi AG

Nederlandse gevelbouwer nieuwe leverancier voor Audi AG

Al vele jaren levert Rometa Metaalproducten de geperforeerde aluminium Honeycomb-gevelelementen voor de nieuwe Audi Terminals (showrooms) in ons land. Tot voor kort verliep dat via een Duitse tussenpartij, maar sinds dit jaar staat Rometa zelf in de materiaalcatalogus van Audi AG als nieuwe leverancier voor de complete aluminium gevelbekleding. Ook de scope werd verbreed van alleen de Benelux naar nu heel Europa.

Rometa Metaalproducten heeft zich de afgelopen dertig jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van gevels in geperforeerd metaal en strekmetaal. “We hebben alle kennis en kunde in huis om unieke gevels te creëren,” zegt directeur Peter Rovers met gepaste trots. “De gevel met Honeycomb-perforatie is daar een mooi voorbeeld van. Het is een ontwerp van Audi AG zelf in Duitsland en wordt wereldwijd doorgevoerd op alle nieuwe Audi Terminals.”

De metalen gevelelementen worden eerst geperforeerd, vervolgens geprofileerd en blank geanodiseerd

 

Eén aanspreekpunt

Na het stoppen van onze Duitse plaatleverancier als tussenpartij, zijn wij in dat ‘gat’ gedoken, zegt Leon Pijnappel van Rometa Metaalproducten. “We hebben een concept voorgelegd waarbij Audi slechts één aanspreekpunt heeft voor de totale aluminium gevelbekleding, van engineering en productie tot assemblage en montage.” Audi AG heeft enkele door ons gerealiseerde nieuwe Terminals bezocht en positief beoordeeld, vult Rovers aan. “Dankzij ons all-in-one concept is Audi AG verzekerd van een uniform geheel, altijd conform dezelfde standaarden, identieke achterconstructie en bevestigingsmiddelen. Kortom, een resultaat zoals Audi voor ogen heeft.”

De elementen zijn 2,50 breed bij 0,75 meter hoog en worden via een door Rometa geleverde achterconstructie gemonteerd op het sandwichpaneel.

 

Perforeren en profileren

De metalen gevelelementen worden eerst geperforeerd, vervolgens geprofileerd en blank geanodiseerd. De elementen zijn 2,50 breed bij 0,75 meter hoog en worden via een door Rometa geleverde achterconstructie gemonteerd op het sandwichpaneel. De haakse hoeken worden afgewerkt met tandlijsten die de vorm van de profilering volgen. “Ook het zetwerk rondom de ramen, deuren en entree nemen we uit handen,” zegt Pijnappel. “Alle paspanelen worden vooraf geproduceerd en daarna pas geanodiseerd omwille van de beoogde hoge kwaliteit. In tegenstelling tot de standaard 20µm voor gevelbouw in Nederland wordt op de Honeycomb-gevelelementen een anodisatielaag van 25µm aangebracht.” Rometa Metaalproducten heeft al diverse Audi Terminals compleet gerealiseerd, waaronder in Purmerend, Almere en ’s-Hertogenbosch. Ook de 2.200 m² grote Audi-gevelbeplating van de parkeergarage bij Audi Den Haag is door Rometa geleverd en gemonteerd.

De Audi Honeycomb-gevel is slechts één voorbeeld van een geprofileerde en geperforeerde beplating; er zijn nog veel meer mogelijkheden in (strek)metaal, zegt Rovers. “We merken een toenemende vraag naar dit type gevel. Het biedt dan ook veel voordelen: licht van gewicht, zeer sterk en uitermate duurzaam: 100% recyclebaar.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details