Platform over gevels, glas & daken
Natuurzuivere gevelbekleding

Natuurzuivere gevelbekleding

Biobased innovatie Neolife biedt tegenwoordig de mogelijkheid om je gevel duurzaam te bekleden met natuurzuiver houtcomposiet. De panelen zijn vormvast, kleurvast én 100% onderhoudsvrij!

De voordelen van natuurzuiver houtcomposiet

De traditionele gevelbekleding op basis van houtcomposiet bestaat voor zo’n 40 tot 45 procent uit kunststof. Dat heeft als nadeel dat de panelen bij bepaalde breedte gaan kromtrekken. Met behulp van Vesta-technologie wordt een natuurzuiver houtcomposiet geproduceerd dat maar 10% kunststof bevat.Dankzij deze innovatie hoeven gevels niet meer krom te trekken. Roel Tromp, directeur van LJ Solutions en importeur van Neolife:

Bij de vervaardiging van Neolife wordt gebruikgemaakt van de zogenaamde Vesta-technologie. Met deze gepatenteerde technologie wordt een natuurzuiver houtcomposiet geproduceerd dat maar 10% kunststof bevat. De gevelpanelen blijven vormvast, kleurvast en 100% onderhoudsvrij’

Hoe duurzaam is houtcomposiet (Neolife) gevelbekleding?

De gevelbekleding wordt in Frankrijk gemaakt van houtafval van zagerijen. Hout uit duurzaam beheerde Europese bossen wordt hier verwerkt tot gevelbekleding. Hoe duurzaam is deze gevelbekleding? Roel Tromp legt het uit:

Ik heb niet alleen een passie voor gevels, maar ook voor natuur. Voor mij is het dus belangrijk dat Neolife een gezond en transparant product is dat zonder chemische toevoegingen wordt geproduceerd, CO2 vasthoudt, tijdens het productieproces weinig CO2-uitstoot en meerdere malen recyclebaar is, zelfs upcyclebaar. Dat geldt ook voor het verpakkingsmateriaal dat we gebruiken. Vanwege de Europese oorsprong van het hout en de productie in Frankrijk zijn de transportlijnen kort. Als gevolg daarvan is de CO2– voetafdruk van het Neolife relatief gering.’

Ook aan de brandveiligheid en verwerking is gedacht

Naast de eerder genoemde eigenschappen zoals het behoud van vorm en kleur is de brandveiligheid ook een belangrijk aspect van deze materiaalsoort. Zo voldoet Neolife cover aan alle eisen van Brandklasse B. In veel gevallen moet een gevel aan brandklasse B voldoen, zeker bij nieuwbouw. 

Deze unieke gevelbekleding wordt losmaakbaar op de achterconstructie gemonteerd met behulp van clips. Dit is belangrijk vanuit circulair oogpunt en zorgt ervoor dat ze eenvoudig te verwerken zijn. De panelen zijn in drie modellen leverbaar door Koninklijke Jongeneel: met vier ribben (Cover 6), met twee ribben (Cover 14) en met één rib (Cover 30).

Voorbeeld van succesvolle toepassing van Neolife gevelbekleding

Ben je benieuwd naar de toepassing van Neolife gevelbekleding in de praktijk? Twee mooie projecten waar gebruik gemaakt is van de Neolife gevelbekleding zijn te vinden in een multifunctioneel centrum met appartementengebouw in Oosterwolde en een woonzorgcentrum in Nunspeet.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details