Platform over gevels, glas & daken
Natuursteen gevelbekleding zorgt voor unieke uitstraling

Natuursteen gevelbekleding zorgt voor unieke uitstraling

Tijdens het ontwerpproces van een gebouw, krijgt de gevel veel aandacht. Geen wonder, ze zijn dé eyecatchers in de omgeving en architecten realiseren zich dat. Het materiaal wordt zorgvuldig gekozen en tegenwoordig is natuursteen niet meer weg te denken in hedendaagse bouwprojecten. Het vergt weinig onderhoud, is duurzaam en het esthetische aspect speelt een zeer belangrijke rol.

Tuytelaers_detail_images_w_1800_h_800_4 kopiërenOok de vloeren werden in hetzelfde materiaal uitgevoerd. De voegen worden geaccentueerd door ze open te laten. Het geheel oogt zeer strak.

Natuursteen is bij uitstek geschikt voor gevelbekleding omdat het natuurlijke karakter ervan de gevel een levendig uiterlijk geef, vertelt Joel Wynants, projectverantwoordelijke gevelbekleding bij Tuytelaers. Al meer dan zestig jaar levert Tuytelaers de mooiste natuursteensoorten. Van marmer en graniet tot basalt, maar ook keramische steen en composietsteen. “Wij hebben één van de grootste collecties natuursteen in de Benelux en het vakmanschap om er alles van te maken. Vloeren, dorpels, grafzerken, aanrechtbladen, badkameronderdelen én natuurlijk gevelbekleding.”

Travertin: een hedendaags product met veel mogelijkheden
“Niet alleen de natuursteensoort, maar ook de plaatsing van de platen, bepalen het uiteindelijke aanzicht van de gevel. Door de gevelbekleiding in halfsteensverband te plaatsen, ontstaan patronen waardoor meer levendigheid ontstaat. Ook kun je een lijnenspel creëren door de naden open te laten. Dit is bijvoorbeeld toegepast bij de uitbreiding van een winkelpand in Mol, waarin Balo Design Boutique is gevestigd.” Joel legt uit: “Archiles Architecten heeft gekozen om het nieuwe deel op te bouwen uit een stalen structuur waartussen wanden van glas en natuursteen geplaatst zijn. De binnen- en de buitenruimtes lopen vloeiend in elkaar over omdat er voor eenheid in materiaalgebruik gekozen is; Travertin. Hierdoor wordt er rust gecreëerd om zo de aandacht te richten op het meubilair dat in de showroom staat. Er is gekozen voor de Travertino Romano Classico, onze natuursteensoort die bijzonder mooi geaderd is en een open structuur heeft. Voor dit specifieke project hebben we een deel al op maat laten zagen bij onze leverancier in Italië, dit vanwege de krappe doorlooptijd van het project. De passtukken hebben we zelf op maat gezaagd. Dankzij ons speciale machinepark en onze gespecialiseerde medewerkers kunnen wij alle mogelijke afwerkingen aan. Van moluren tot verstek zagen, allemaal geen probleem. Naast het leveren, plaatsen en bevestigen van nieuwe natuursteen gevels, verzorgen wij ook keramische gevels: een materiaalsoort die al heel lang bestaat maar de laatste jaren aan populariteit wint als gevelbekleding,” besluit Joel.    

Tekst: Susan Peek    Beeld: Archiles Architecten
Uitgelichte afbeelding: 
Het nieuwe volume werd zowel binnen als buiten bekleed met Travertin.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details