Platform over gevels, glas & daken
Natuurgetrouw houtcomposiet voor luxueuze paviljoenwoningen

Natuurgetrouw houtcomposiet voor luxueuze paviljoenwoningen

Terneuzen breidt uit. En hoe! Othene Zuid is al jaren dé nieuwbouwwijk van Terneuzen met in een ruime, natuurlijk ingerichte omgeving een gevarieerd aanbod aan woningen, waaronder de moderne iQubes. Deze levensloopbestendige paviljoenwoningen in het hogere segment kenmerken zich door een krachtige mix van harde steenachtige materialen met de zachte, warme en natuurgetrouwe houtlook van Millboard Golden Oak. De eerste serie van acht woningen is inmiddels opgeleverd.

Metselwerk wordt afgewisseld met strak stucwerk met daartussen donkere kozijnen en het natuurgetrouwe Millboard Board&Batten in de kleur Golden Oak.

De nieuwbouwwijk Othene is er voor jong en oud met een gevarieerd aanbod aan vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, hoek- en tussenwoningen, levensloopbestendige woningen en vrije kavels. De moderne iQubes vormen de meest recent uitbreiding van gebiedsontwikkelaar AM Zeeland. “Het zijn woningen in het hogere segment met een extra slaapkamer en badkamer op de begane grond”, zegt Marc van Engelen van Architectenbureau Kreatuur. “In totaal worden er zestien woningen van dit type gerealiseerd door aannemer H4A Bouw.”

Via grote raampartijen kunnen bewoners vanuit de woning optimaal genieten van de eigen tuin.

Luxe bouwmaterialen

De paviljoenwoningen kenmerken zich door een moderne uitstraling en veel ruimte op de begane grond, vervolgt Marc. “De langgerekte woningen zijn aan één zijde op de erfgrens gepositioneerd, wat resulteert in een grote en bruikbare zijtuin op het zuiden. Aan deze zijde hebben we bewust grote raampartijen in het ontwerp opgenomen, zodat bewoners vanuit de woning optimaal kunnen genieten van de eigen tuin. De raampartijen brengen buiten naar binnen en binnen naar buiten.” En eenmaal buiten genieten bewoners niet alleen van de royale tuin, maar ongetwijfeld ook van het stijlvolle ontwerp van de woning met luxe bouwmaterialen. “Metselwerk wordt afgewisseld met strak stucwerk met daartussen donkere kozijnen en het natuurgetrouwe Millboard Board&Batten in de kleur Golden Oak. Een bewuste keuze”, volgens Marc. “Deze materialen versterken elkaar, zowel in kleur als in hardheid. Het steen en stucwerk is heel hard, terwijl Millboard zorgt voor een natuurlijke en warme sfeer. Daarmee worden de moderne materialen nóg scherper in de verf gezet.”

Niels Mariman, uitvoerder bij H4A Bouw en Marc van Engelen van Architectenbureau Kreatuur.

Zelfherstellende toplaag

De keuze voor Millboard was volgens Marc een logische. “Vanwege de beoogde warmte en zachtheid waren we op zoek naar een klassieke gevelbekleding van houten planken, zonder de nadelen ervan te ervaren. Als je hout niet behandelt gaat het vergrijzen en dan wordt het zeker in dit geval met zestien woningen bij elkaar een ratjetoe. Het zal ongelijkmatig vergrijzen. Bij Millboard is dat niet aan de orde. Het is onderhoudsvrij, verkleurt niet en heeft bovenal een natuurgetrouwe uitstraling. Kortom, alle voordelen van echt hout, maar dan onderhoudsarm.” Een mooie bijkomstigheid van de Board&Batten-siding van Millboard is volgens Marc de ‘onzichtbare’ bevestiging. Je schroeft de panelen in de veer vast en klikt het volgende paneel eroverheen. Zichtbaar onder de indruk was de architect ook van de zelfherstellende toplaag. “Doorgaans blijven bij eind- of hoekstukken de kopjes van de schroeven in het zicht. Hier verdwijnen die in de plank waarna de toplaag zich sluit. Een apart fenomeen, maar het werkt echt!”

Millboard is onderhoudsvrij, verkleurt niet en heeft bovenal een natuurgetrouwe uitstraling.

De Millboard-gevelbekleding voor de paviljoenwoningen is via Tholin geleverd aan Bouwcenter Esselink. De aannemer heeft de gevelbekleding vervolgens zelf aangebracht. Dat is ook het mooie van dit product. Het laat zich eenvoudig verwerken op locatie, waarna een prachtig eindresultaat is gegarandeerd. Tot in lengte van jaren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details