muurvoet
01:20
08-06-2016

Muurvoet: de ideale “dak-gevel”aansluiting!

IsoniQ verder op weg in creëren ideale isolatieschil

Menig aannemer heeft ermee te maken: de aansluiting tussen plat dak en opgaand metselwerk. Het maken kost veel tijd en voldoet niet meer aan de eisen die passen bij de huidige isolatiewaarden. De Muurvoet is de nieuwe standaard voor deze bouwknoop. Het is een draagconstructie, isolatie en waterkering in één element. Met de Muurvoet wordt het detail sneller en beter uitgevoerd dan met traditionele oplossingen. De Muurvoet is ontwikkeld door IsoniQ, hét bedrijf dat gespecialiseerd is in slimme, innovatieve oplossingen voor de bouw.

De Muurvoet is een element gemaakt van EPS, met hier bovenop standaard een hoogwaardige waterkering. In de elementen zijn lichtgewicht dragers opgenomen, hierdoor zijn de elementen geschikt om metselwerkgevels van maximaal 10 meter te dragen. De dakzijde is voorzien van een universele cacheerlaag waarop de meest gangbare dakbedekkingen aangebracht kunnen worden. De lengte is standaard 2 meter en de maximale hoogte is 50 cm. Bij deze combinatie weegt het geheel niet meer dan 16 kg, waardoor de elementen door 1 persoon eenvoudig geplaatst / verplaatst kunnen worden. Voor zowel de binnen- als buitenhoeken kunnen speciale hoekelementen geleverd worden.

Momenteel wordt in dit detail gebruik gemaakt van cellenbeton in combinatie met lood of een loodvervanger. Onder de waterkering wordt de ruimte tussen het cellenbeton en het binnenspouwblad gevuld met een afgeschuind stuk isolatie.

De Muurvoet biedt enorm veel voordelen ten opzichte van de traditionele uitvoering. Doordat het voornamelijk uit isolatiemateriaal bestaat is het een lichte en de best mogelijke isolerende oplossing. Het element is zo ontworpen dat er een vlakke aansluiting ontstaat met de aansluitende spouwisolatie, waardoor de kans op koudebruggen in de isolatielijn geminimaliseerd wordt. Doordat het product een totaaloplossing is voor dit detail, is de montagesnelheid niet te vergelijken met de traditionele oplossingen. “Er zijn projecten uitgevoerd, waarbij het gehele detail met de Muurvoet binnen 8 minuten per meter is uitgevoerd” aldus Michel van Veen van IsoniQ.

Het Muurvoet-systeem sluit naadloos aan op de overige producten van IsoniQ zoals de dakrandopstand MURA en de verhoogde dakrandopstand MURA XL. Alle producten van IsoniQ, dus ook de Muurvoet, zijn voorzien van een KIWA-BDA Agrément.

IsoniQ is naast de officiële lancering van de Muurvoet, ook druk met de ontwikkeling van nieuwe producten voor bekende bouwknopen. Zoals de aansluiting hellend dak – opgaand metselwerk. ,,Ook daar liggen mogelijkheden om het slimmer en beter op te lossen. We zetten graag onze tanden in zulke uitdagingen.”

Verwerkingsvoorschrift Muurvoet

Productblad Muurvoet

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: IsoniQ , Muurvoet , Productinformatie

Gevelbouw partners

UitvalscreenGemeentehuis Zeist