Platform over gevels, glas & daken
Montapacking Molenaarsgraaf: Een duurzaam bedrijfspand en een gevel met karakter
DCIM101MEDIADJI_0381.JPG

Montapacking Molenaarsgraaf: Een duurzaam bedrijfspand en een gevel met karakter

Het ontwerp is van Bikker Architecten, met veel aandacht voor duurzaamheid en een opvallende gevel in hout. Het bouwteam van Aannemersbedrijf P. van Leeuwen, Cladding Partners, Houthandel Houtex en J.M. van Delft waren verantwoordelijk voor de realisatie.

In het ontwerp is veel aandacht voor duurzaamheid met een opvallende gevel in hout.

E-commercebedrijf Montapacking verzorgt de logistiek voor diverse webwinkels. Met meer dan duizend klanten wereldwijd is zij een van de snelst groeiende e-commerce bedrijven in Nederland. Klanten van Montapacking kunnen rekenen op snelle levering (zelfs same day delivery behoort tot de mogelijkheden), hoge kwaliteit op het gebied van packaging en fulfilment en uitstekende service. 

Van Leeuwen was in bouwteam verantwoordelijk voor de nieuwbouw in Molenaarsgraaf met een vloeroppervlakte van 7.700 m2. Het aannemersbedrijf heeft in de ruim 40 jaar van zijn bestaan al vele bedrijfspanden, scholen, zorgcomplexen, sportcomplexen en woningen gerealiseerd. Cladding Partners nam de stalen dak- en gevelbekleding voor zijn rekening en Van Leeuwen maakte de houten gevelelementen in de eigen werkplaats. In bouwteamoverleg stemden beide partners hun werkzaamheden zorgvuldig op elkaar af, wat leidde tot een korte doorlooptijd en een perfect resultaat. Cladding Partners en Van Leeuwen werken al 22 jaar samen. 

Cees den Otter, directeur Van Leeuwen: “Tijdens de voorbereidingen en de uitvoering zijn we met onze partners zeer betrokken. We monitoren het proces en komen regelmatig samen met het beste resultaat als doel. Dit houdt het bouwteam scherp en draagt bij aan de succesvolle realisatie.”

Erik van de Koppel, directeur Cladding Partners: “Net als Van Leeuwen hechten we veel waarde aan de kwaliteit van ons werk. Door samen te werken, houden we elkaar scherp en maken we elkaar beter. De werkwijze van Van Leeuwen is wat ons betreft een voorbeeld voor bouwen in bouwteam. Ik ben ontzettend trots op onze samenwerking en op het behaalde resultaat.”

Houthandel Houtex leverde de Yellow Cedar voor de gevelbekleding. Dit is een duurzame houtsoort uit Noord-Amerika en Canada. Vanwege de hoge duurzaamheidswaarde kan deze onbehandeld worden toegepast, waardoor de gevel onderhoudsarm is en mooi egaal vergrijsd.

Houthandel Houtex leverde de Yellow Cedar voor de gevelbekleding.

Remco Poot, directeur Houtex: “Yellow Cedar is in Nederland relatief onbekend, maar in Azië al eeuwenlang populair voor de bouw van tempels. Sinds een paar jaar importeren we deze unieke houtsoort met PEFC-keurmerk. Hiermee dragen we bij aan verantwoord bosbeheer, waardoor planten en dieren worden beschermd en de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders worden gerespecteerd. Ook dragen we hiermee bij aan een lokale bron van inkomsten mét behoud van het bos. Dit maakt hout een van de meest duurzame en milieuvriendelijke bouwmaterialen. Samen met Van Leeuwen hebben we een zeer fraai eindresultaat bereikt. De houten gevel geeft karakter aan het bedrijfspand.” 

JM van Delft bedacht een strakke en optimale vakverdeling van het glas. Sander van Delft, directeur JM van Delft: “Met 3 meter hoge ruiten hebben we de hoogte volledig benut. We hebben actief meegedacht en geadviseerd over het type glas en de verschillende profielen (Schüco-puien FWS 50 en AWS 65), rekening houdend met veiligheid en duurzaamheid. De samenwerking tussen alle partijen verliep goed door heldere communicatie en een strakke planning.”

De houten gevel geeft karakter aan het bedrijfspand.

Begin 2020 werd de eerste paal geslagen en rond de bouwvakantie zijn het duurzame warehouse en de expeditie opgeleverd, in november gevolgd door het prachtig afgewerkte kantoor. Montapacking kan weer jaren vooruit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details