Platform over gevels, glas & daken
Mogelijkheden voor productiviteitsstijging met Cirlinq

Mogelijkheden voor productiviteitsstijging met Cirlinq

Het aantal openstaande vacatures is in Nederland hoog, terwijl ook het aantal vervulde vacatures naar een recordniveau is gestegen. De vacaturegraad, het aantal vacatures per 1000 werknemers was niet eerder zo hoog. In de bouw en gevelbranche waar de werkloosheid vrijwel is verdwenen wordt dit steeds duidelijker, want ondanks de sterke groei in werkgelegenheid blijft in deze sector de spanning tussen vraag en aanbod oplopen. Niet alleen doordat het aantal vacatures stijgt, maar vooral ook omdat de omvang van de portefeuilles toeneemt en de arbeidsproductiviteit verder onder druk komt te staan.

Aanvullende punten van aandacht zijn de energietransitie en de circulaire economie die eveneens voor een verdergaande druk op de arbeidsmarkt gaan zorgen. Want de bouwsector en de gevelbranche hebben nu al de grootste moeite om voldoende en gekwalificeerd personeel te vinden en deze vraag zal alleen nog maar verder toenemen.

Op dit moment staan tegenover iedere 100 werklozen, 94 vacatures in Nederland en is in de bouw de krapte op de arbeidsmarkt inmiddels zelfs gestegen tot een recordhoogte. Tegenover iedere vacature staat in de bouw op dit moment maar één werkzoekende. Geen wonder dus dat er steeds meer aandacht is voor mogelijke verbeteringen in efficiency en productiviteit. 

Voor de VMRG reden om zich samen met andere partijen in te zetten voor een gezamenlijke producentenverantwoordelijkheid binnen de circulaire economie en samenwerking op het gebied van automatisering en digitalisering. Want door personeelstekort staat niet alleen de bouwproductie zelf onder druk maar is er ook een stijgende behoefte naar noodzakelijke innovaties om de arbeidsproductiviteit verder te laten stijgen.

Met het onlangs door de VMRG geïntroduceerde product Cirlinq kan niet alleen de arbeidsproductiviteit worden verhoogd maar kunnen ook aanzienlijke kosten bespaard worden in onderhoud gedurende de gehele levensloop van de gevel.

Cirlinq is een Façade Identificatie Systeem (FIS) dat door VMRG in samenwerking met twee andere partijen (SlimLabs en Ledger Leopard) ontwikkeld is. Samen met de launching customer gevelbouwers De Groot & Visser, Hermeta en Alkondor, leden, partners en marktpartijen is een platform ontwikkeld dat de verbinding legt tussen de fysieke en digitale wereld. Zo kan je met Cirlinq eenvoudig producten om je heen vastleggen, volgen en delen. Zowel binnen als buiten de organisatie. Cirlinq kan je veel tijd besparen en biedt mogelijkheden tot snellere en betere dienstverlening aan klanten en kan zoals de naam al doet vermoeden in alle onderdelen van de lifecycle worden toegepast, in de productie, op weg naar de bouw, op de bouw, tijdens onderhoud en bij retour en/of recycling. En daarmee kan Cirlinq gezien worden als een vorm van procesverbetering in de gevelbranche van waaruit de arbeidsproductiviteit verder kan stijgen. In zowel de nieuwbouw als renovatiemarkt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details