Platform over gevels, glas & daken
Modulariteit van aluminium open geveloplossingen biedt enorme creatieve vrijheid

Modulariteit van aluminium open geveloplossingen biedt enorme creatieve vrijheid

Voor architecten, ontwikkelaars, aannemers en ingenieursbureaus die op zoek zijn naar esthetisch mooi, constructief goede en duurzame oplossingen, is er een partij die denkt vanuit de kracht en mogelijkheden van aluminium. Bayards Build richt zich volledig op architectonische en infrastructurele oplossingen in aluminium en is daarmee de aangewezen kennispartner.

Voor deze unieke parkeergarage in Florida leverde Bayards Build de gebogen aluminium profielen van de gevelbekleding variërend in afmeting van 250×100 mm breed en 6 tot 11,3 meter lang. Het bijzondere aan dit open gevelsysteem is dat er gekleurde LED verlichting in verwerkt is, waardoor de parkeergarage een ware eyecatcher vormt aan de Las Olas boulevard.

 

Eén en één is drie

De enorme hoeveelheid kennis op het gebied van buigen en open gevelconstructies van Bayards Build is een aanvulling op Bayards Aluminium Constructies, die gespecialiseerd is in constructieve constructies en een vooraanstaande rol heeft in de ontwikkeling van aluminium als constructiemateriaal. “De synergie zorgt voor een versterkend effect op het gebied van kennis in engineering, constructie, constructief bewerken en productie. Deze kennis wordt ingezet bij complexe aluminium constructies voor de bouw, infra, jachten, bruggen, industrie, voertuigen en natuurlijk gevelbouw,” vertelt Dick de Kluijver, commercieel directeur bij Bayards Aluminium Constructies.

Skypanel | Ombrae Een innovatieve geveltechniek die we gaan lanceren binnen Europa met onze partner Asas¸ . (Beeld: Richard Glover)

 

Kennispartner op het gebied van aluminium

“We zijn zoveel meer dan alleen een leverancier,” vult Catharina Bieringa, general sales manager bij Bayards Build, aan. “Met specialisten, in-house R&D en productiefaciliteiten creëren we innovatieve, esthetisch aantrekkelijke , duurzame producten en oplossingen. Of het nu een open gevel, fietsbrug of geluidsscherm is, wij adviseren en realiseren altijd de beste architectonische en infrastructurele oplossingen in aluminium. De voordelen van aluminium zijn het lichte gewicht van het metaal, de vormvrijheid en het feit dat het 100% recyclebaar is zonder krachtsverlies.”Bieringa vertelt dat projecten met een complexe technische uitdaging het beste passen. “Het liefst zitten we samen met de opdrachtgever en architect zo vroeg mogelijk aan tafel om onze kennis en knowhow te delen. Zo kun je vaak in de ontwerpfase al een lichtere constructie adviseren. De technologie achter aluminium constructies heeft de laatste decennia een flinke vlucht gemaakt. Helaas is men nog niet altijd op de hoogte van de voordelen van construeren met aluminium. Zo kunnen we, mits juist geëngineerd, net zo sterk bouwen als een stalen constructie en dat tegen een veel lichter gewicht en vervolgens een veel duurzamere oplossing. Zo beperk je de bouw- en faalkosten en kom je tot het beste eindresultaat.” De Kluijver voegt daar nog aan toe: “Het is mooi om te merken dat bureaus als DNV en Lloyds en instellingen als TNO met ons komen sparren. Daardoor ontstaat interactie over wat ideaal is om te maken en goed is om te construeren.”

De nieuwe parkeergarage van Aegon in Den Haag werd voorzien van verticale aluminium strips in dezelfde stijl en kleur van het ernaast gelegen kantoor. Dankzij de transparantie van het gevelsysteem groeit er een grote variëteit aan planten in en door de gevel, waardoor het gebouw naadloos overgaat in de omgeving: het perfecte voorbeeld van hoe een aluminium constructie zowel praktisch als esthetisch iets toe kan voegen aan het straatbeeld. Ballast Nedam Parking was de hoofdaannemer van deze parkeergarage en onze opdrachtgever. (Beeld: Jan de Vries)

 

Aluminium open facades: constructief én esthetisch

Bieringa: “Op het gebied van architectonische toepassingen zijn we gespecialiseerd in de productie van complexe en getoogde open gevelsystemen. Vaak bestaan deze constructies uit gebogen vliesgevels of systeemprofielen.” In de basis worden alle Bayards Build-gevelsystemen vervaardigd uit aluminium, maar andere materialen zoals glas, composiet en plexiglas kunnen naadloos in deze toepassingen worden geïntegreerd. Door verschillende materialen te combineren, kunnen geluidsabsorberende systemen worden gerealiseerd die niet alleen zeer functioneel, maar tegelijkertijd ook esthetisch verantwoord zijn.

Ons ultramoderne machinepark bevat één van de grootste wrijvingsroerlas-machines in Europa, diverse CNC machines, buigmachines en lasrobots. Daarnaast hebben we in-house straal- en verffaciliteiten voor verschillende soorten oppervlaktebehandelingen.

 

Modulariteit

“De modulariteit van onze gevelsystemen biedt een enorme creatieve vrijheid,” zegt Bieringa. “Samen met de opdrachtgever en architect en binnen het gestelde budget denken wij creatief mee. Zo bouw je slim en betaalbaar een modulair systeem aan de achterkant, maar kun je wel onderscheidend zijn aan de buitenkant!” We zien daar veel mogelijkheden in en zullen ons daarin blijven ontwikkelen, vult De Kluijver aan. “Doordat onze modulaire systemen in onze fabriek in elkaar gezet worden, is er een kortere bouwtijd op de werf. Ook bij binnenstedelijke projecten is dat een groot voordeel. Zo realiseren we het op een efficiënte manier, binnen budget en op een duurzame wijze.” Bieringa besluit: “Onze grote betrokkenheid en de enorme hoeveelheid kennis delen we graag op de juiste plek met de juiste partner om zo tot een fantastisch eindresultaat te komen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details