Platform over gevels, glas & daken
Modulair profielsysteem voor aardbevingsbestendige hoogbouwflat

Modulair profielsysteem voor aardbevingsbestendige hoogbouwflat

Het bouwen binnen Nederland is onomkeerbaar aan het veranderen. Dat vraagt om nieuwe bouwmethoden. In een redelijk traditionele sector, zien we dat dit soort veranderingen noodzakelijk zijn om de procesbeheersing, de bouwkosten en de doorlooptijd te
optimaliseren. Dé bouwpartner bij uitstek voor aluminium kozijnen en vliesgevels, is Intal.

Van ontwerp tot extrusie en van productie tot montage: Intal voert het volledige productieproces in eigen beheer. Ze biedt daarmee niet alleen de gewenste hoge kwaliteit, maar ook de snelheid en betrouwbaarheid die zorgt voor een optimaal werkproces.

Het Intal IT77-profiel, binnendraaiend en met dubbele beglazing, zoals deze is toegepast in de Duindoornflat in Groningen.

 

Steigerloos bouwen

Door de ontwikkelingen in de samenleving en nieuwe technologische mogelijkheden veranderen de vraagstukken voor onze sector. Intal zet graag haar expertise in om als partner het meest passende antwoord te vinden. Johan Andringa van Intal: “Een toonbeeld van de manier van werken die in opkomst is, maar waar wij als Intal al veel langer mee bezig zijn, is steigerloos bouwen. Vooral binnenstedelijk en bij beperkte ruimte neemt de vraag naar modulair bouwen toe en daar is dit een afgeleide van. Door onze IT77-kozijnen zoveel mogelijk prefab aan te leveren, is er veel minder kans op faalkosten doordat de aansluitingen beproefd zijn en tot een minimum beperkt. Bovendien wordt het product optimaal verwerkt en is de doorlooptijd op de bouw aanzienlijk korter, wat ook gunstig is als je kijkt naar eventuele overlast voor omwonenden. Het zorgt beslist voor een betere beheersing van je proces!”

Duindoornflat Groningen

“Een perfect voorbeeld van een fantastische opwaardering van de bestaande woningvoorraad, is de Duindoornflat in Groningen,” vervolgt Andringa. Van een bestaande bouwflat, niet meer van deze tijd, is in opdracht van Woningcorporatie Lefier een nieuwe woonlocatie gerealiseerd. Zonder sloop van het casco en met optimaal gebruik van bestaande materialen die voorhanden waren. De flat moest uitgebreid worden om te voldoen aan de hedendaagse wensen van haar bewoners en ook nog eens aardbevingsbestendig en gasloos zijn. “Combineer dat met de relatief weinig bouwplaatsruimte en je weet dat je inventief te werk moet gaan. Qua engineering zijn wij vroegtijdig ingestapt. Met vaste partner en aannemer Van Wijnen is er altijd een uitstekende samenwerking. We hebben onze expertise ingezet door mee te denken over de juiste aansluitingen en over hoe de gevel‑elementen het beste en eenvoudig gemonteerd konden worden. Ook over het transport denk je dan na. Een heel scala aan aspecten die komen kijken bij een net iets andere manier van bouwen. Leuk om te vermelden is dat door een goede procesbeheersing en het aanleveren van prefab gevelelementen in de juiste volgorde, er voor de architect (AAS architecten) nog tijd was om samen met Intal een uniek gevelbeeld te creëren. Elke woonunit heeft een eigen gezandstraalde ruit waarin een afbeelding met het huisnummer is verwerkt.”

Een uniek gevelbeeld is ontstaan doordat elke woonunit een eigen gezandstraalde ruit heeft waarin een afbeelding met het huisnummer is verwerkt. Ook in het donker geeft dat een mooi effect.

 

Eigen systeem

“We zijn dan misschien een relatief jong bedrijf, maar we profileren ons constant op een eigen en eigenwijze manier. Dat lukt alleen maar als je een open cultuur en structuur hebt, zowel intern als
extern. Het voeren van het eigen profielsysteem Intaltherm is hier een goed voorbeeld van. Daarnaast voeren we onze werkzaamheden volledig in een 3D BIM-omgeving uit, waarmee we die complete en
wenselijke partner binnen een grootschalig project zijn.” Andringa is er van overtuigd dat er nog veel meer mogelijk is binnen Nederland: “Als we maar blijven doorontwikkelen en focussen op relatief nieuwe manieren van bouwen waar voor alle partijen veel voordeel te behalen valt. Dat de aanpak van Intal succesvol is, blijkt wel uit het feit dat dit project nog een vervolg krijgt. Ook voor de Esdoornflat hebben wij de opdracht van Van Wijnen ontvangen waar wij als systeemleverancier opnieuw onze jarenlange ervaring op het gebied van prefab en modulair bouwen kunnen inzetten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details