Platform over gevels, glas & daken
Moderne woning in schuurstijl met duurzame gevelbekleding
Moderne woning in schuurstijl met de duurzame Millboard gevelbekleding.

Moderne woning in schuurstijl met duurzame gevelbekleding

De gevel van deze bijzondere woning in schuurstijl is nagenoeg volledig gehuld in Millboard planken. “Millboard is de mooiste en meest natuurgetrouwe kunststof plank voor buitenvloeren en gevelbekleding”, zegt Patrick Smidt, eigenaar van AlterWood. Het bedrijf is erkend reseller van Millboard in Nederland. “Dankzij de unieke eigenschappen van deze planken ontstaat een duurzame en onderhoudsvrije oplossing waar jarenlang niet naar omgekeken hoeft te worden.”

Dankzij de kleurschakeringen en de houtnerf zijn de planken nauwelijks van echt hout te onderscheiden.

Unieke locatie

Een eigentijds ontwerp, met veel aandacht voor de traditionele esthetiek van de omgeving. Dat was de vraag van de opdrachtgevers aan de uitvoerend architect. Naast die specifieke wensen moest er bij de bouw van dit ecohuis ook rekening gehouden worden met enkele uitdagingen qua locatie. Het ligt namelijk niet alleen in een plaatselijk beschermd natuurgebied waar talloze boom-beschermingsbevelen gelden, maar het bevindt zich ook in een uiterwaard met potentieel overstromingsrisico. De architect biedt met zijn ontwerp voor dit gebouw oplossingen voor al deze uitdagingen. En de zeer doordachte keuze voor gevelbekleding maakt dat deze nieuwbouwwoning mooi opgaat in de omgeving. “En mooi blijft”, zegt Patrick. “Want Millboard planken zijn onderhoudsvrij, UV- en weerbestendig, trekken niet krom en rotten niet.”

De dramatisch zwartgeblakerde look geeft de Weathered Embered zijn unieke, karakteristieke uitstraling.

Zwartgeblakerde look

Aan de hand van samples heeft de architect samen met de opdrachtgevers een keuze gemaakt. “Zo konden we meteen de kwaliteit zien en voelen”, zeggen zij en kozen voor Weathered Embered. “Deze planken zijn geïnspireerd op planken die bewerkt zijn volgens de Japanse Yakisugi-techniek, waarbij hout verbrand wordt om het te verduurzamen”, legt Patrick uit. “De verweerde uitstraling in combinatie met die zwartgeblakerde look maken de woning echt uniek en draagt er aan bij dat het gebouw tussen de bomen lijkt te verdwijnen, als je het vanaf de aangrenzende percelen bekijkt.”

Verrassend natuurgetrouw

“Dankzij de kleurschakeringen en de houtnerf zijn de planken nauwelijks van echt hout te onderscheiden, dat vinden ook de mensen die bij ons langskomen”, zeggen de huiseigenaren. “Naast de bijzondere uitstraling kijken we ook naar de prestatie van het materiaal omdat we duurzaamheid belangrijk vinden. En uiteraard willen we dat het initiële ontwerp heel lang mooi blijft en onderhoudsvrij is. Dan kom je dus bij Millboard uit! Wij hebben echt het gevoel dat ons huis letterlijk in kwaliteit is verpakt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details