Platform over gevels, glas & daken
Minimalistische glasbalustrade en zonnepaneel in één

Minimalistische glasbalustrade en zonnepaneel in één

HELIARTEC en RAILINGCOMPANY lanceren de eerste volglazen balustrade met fotovoltaïsche cellen die zichzelf helemaal terugverdient. Deze innovatieve borstwering combineert het beste uit twee werelden: maximale esthetiek met minutieuze techniek.

Het beste uit twee werelden

De S-FGR (Solar Full Glass Railing) zonnebalustrade is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen fabrikanten HELIARTEC en RAILINGCOMPANY. De sterk toegenomen vraag om zonne-energie via de gevel op te wekken heeft hen geïnspireerd om samen innovatieve, slimme én gebruiksvriendelijke BIPV glasbalustrades te ontwikkelen.

Profielen van RAILINGCOMPANY (100% Belgisch)

De S-FGR balustrades zijn voorzien van een montageprofiel met gepatenteerd uitlijningssyteem. Dit zorgt ervoor dat de balustrades extra snel en efficiënt geplaatst en uitgelijnd kunnen worden. Het systeem werd ontworpen om de junction boxen, kabels en connectoren makkelijk en onzichtbaar weg te werken. Het revolutionair profielsysteem onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, gebruiksgemak én esthetiek.

Zonnepanelen van PIXASOLAR

De gedeelde visie om esthetiek en techniek slim met elkaar te verzoenen werd met PIXASOLAR doorgetrokken in het glas. De maatwerk glaspanelen zijn voorzien van monokristallijne zonnecellen met hoog rendement. De zonnecellen zijn optimaal verwerkt en geconnecteerd om in alle omstandigheden maximale opbrengst te realiseren. De cellen zijn aan voor- en achterzijde ingesloten in een complex van gelaagd, thermisch verzegeld veiligheidsglas. De glasbehandeling, de geoptimaliseerde celopmaak alsook de randdichting van de panelen werden internationaal gepatenteerd.

Op vraag van de markt

Dat PIXASOLAR en RAILINGCOMPANY vandaag de Solar Full Glass Railing lanceren is geen toeval. Vanaf 2022 zullen in Vlaanderen groepswoningbouwprojecten van 15 of meer woningen en niet-residentiële gebouwen niet meer op gas worden aangesloten. Daarnaast wil Vlaanderen vanaf 2027 elektrische wagens verplichten. Samen met de installatie van warmtepompen en laadpalen is niet alleen de vraag naar zonne-energie maar ook het benodigde vermogen per wooneenheid sterk toegenomen.

Op veel bouwprojecten laat het dak niet toe om voldoende energie op te wekken door factoren als een slechte oriëntatie, plaatsgebrek of gewicht. PIXASOLAR introduceerde eerder reeds oplossingen om energie via de gevelbekleding op te wekken maar kreeg net als RAILINGCOMPANY alsmaar meer vraag naar balkontoepassingen. Daarom werd de samenwerking aangegaan om hiervoor een pasklare oplossing aan te bieden.

Met oog voor esthetiek en architectuur

BIPV glasbalustrades zijn ideaal voor wie op zoek is naar een manier om zonnepanelen te integreren in een project met behoud van de esthetiek en/of architectuur. Het ontwerp werd maximaal afgestemd op de wensen en noden van elke klant. Om te passen bij elke architectuur is er naast de volglazen balustrade ook een versie met profielen voor verticale inklemming beschikbaar.

Zwart, gekleurd of doorzichtig

Standaard zijn de S-FGR balustrades voorzien van Full Black zwarte panelen met een vermogen van 175Wp/m². Het hoge vermogen en de scherpe prijszetting zorgen ervoor dat deze panelen zichzelf in amper 4 jaar kunnen terugverdienen. Daarnaast is het glas ook in diverse kleuren of texturen beschikbaar. Door gebruik te maken van geavanceerde keramische printtechnologie kan PIXASOLAR het glas elke gewenste look geven.

Voor de S-FGR glasbalustrade werd PIXASOLAR “Lucide Stripes”, een nieuw semi-transparant zonnepaneel ontwikkeld. In dit paneel zijn de monokristallijne zonnecellen tussen het glas verwerkt als fijne zwarte lamellen. De panelen zijn 45% transparant waardoor je er perfect doorheen kunt kijken. Ideaal voor balkons die als leefruimte worden benut. De esthetiek van de balustrade en het zicht op de omgeving blijven hiermee maximaal bewaard.

Kwalitatief en duurzaam

De S-FGR zonnebalustrade werd door het WTCB getest en gekeurd. De toepassing ervan is geheel conform de norm voor balustrades NBN 03-004:2017. In functie van de categorie en windlasten zijn de balustrades verkrijgbaar in verschillende glasdiktes.

De PIXASOLAR panelen zijn conform internationale kwaliteitsstandaarden IEC 61215 (technische specificaties) en IEC 61730 (veiligheid). Het RoHS (Restriction of Hazardous Substances) certificaat garandeert dat het gebruik van gevaarlijke stoffen beperkt is. Daarnaast focust PIXASOLAR zich op circulariteit. De panelen kunnen aan het einde van hun levenscyclus perfect gerecycleerd worden.

Naast 10 jaar fabrieksgarantie voorziet PIXASOLAR een lineaire vermogensgarantie van 80% na 30 jaar. De uitstekende prestaties van de panelen blijven doorheen de jaren gewaarborgd. De nieuwste keramische printtechnologie maximaliseert de UV-bestendigheid, het kleurcontrast, de uniformiteit en de duurzaamheid. Dit resulteert in een garantietermijn van 30 jaar op kleurvastheid.

Een slimme investering


De S-FGR glasbalustrade is beschikbaar vanaf +- 650€/lm. Voor een semi-transparante versie of een gepersonaliseerde kleur of design betaal je +-100€/lm extra. “Dit lijkt veel tot je de prijs in de juiste context plaatst” aldus Rudy Ramout, zaakvoerder van RAILINGCOMPANY. Een vergelijkbare glasbalustrade met een aparte zonne-installatie op het dak komt niet voordeliger uit. Met een terugverdientijd van 4 tot 8 jaar  mag dit niet bekijken als een kost maar wel als een slimme investering besluit Sacha Lens, woordvoerder van PIXASOLAR.

De zonnebalustrade ontdekken?

Wie de S-FGR zonnebalustrade met eigen ogen wil ontdekken kan terecht bij RAILINGCOMPANY te Puurs, België. Professionele klanten en particulieren zijn op afspraak steeds welkom. Op https://www.pixasolar.com/solarbalustrade kun je de mogelijkheden reeds digitaal ontdekken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details