Platform over gevels, glas & daken
Minder schroeven, meer winst
Gevelbedekking school Rotterdam (Beeld: Fotografie Esnacom B.V.)

Minder schroeven, meer winst

Het klinkt misschien tegenstrijdig voor een producent van (gecertificeerde) bevestigingsmateriaal, maar Eurofast streeft voortdurend naar de meest efficiënte mechanische verbindingsoplossingen, veelal met zo min mogelijk schroeven. Er wordt vanuit de markt dan ook meer en meer een beroep gedaan op het full service technisch adviesbureau. Want minder schroeven betekent minder montagetijd, dus meer winst voor de uitvoerende partij.

Eurofast is al jaren marktleider in Nederland op het gebied van bevestigingsmaterialen voor het platte dak. “De laatste jaren hebben we grote stappen gezet in bevestigingsmaterialen voor mechanisch bevestigen van dak & wand en geventileerde geveldelen”, zegt Manager Operations Frank van Kalkeren. “Dat heeft inmiddels geleid tot een compleet bevestigingsprogramma voor het bevestigen van de gehele bouwschil. Via onze nieuwe Dak & Wand catalogus leiden we klanten met duidelijke product key’s naar de juiste schroef. Komt men er niet uit of wijkt het detail af van de standaard, dan helpen we onze klanten als full service technisch adviesbureau naar de meest geschikte mechanische bevestigingsoplossing voor hun specifieke situatie.”

Eurofast service op de bouwplaats, uitleg montage Rogger RSD-systeem (Beeld: Eurofast)

Rogger RSD-systeem

Speciaal voor de geventileerde gevel heeft Eurofast met het Rogger RSD-systeem een unieke oplossing in huis. “Het is van oorsprong een Zwitsers fabricaat dat we een jaar of vier geleden op de Nederlandse markt hebben geïntroduceerd en inmiddels breed wordt omarmd in de uitvoering. Het systeem is de optimale oplossing om koudebruggen in de gebouwschil te voorkomen. Dat is vooral te danken aan het kernpunt van het systeem: de afstandsschroef met de glasvezelversterkte mantel en de bijbehorende plug”, legt Van Kalkeren uit. “Daarmee voorkomt het RSD-systeem thermische onderbrekingen in de isolatielaag. Door de gegalvaniseerde stalen kern van 7 millimeter met een sterkteklasse 10.9 biedt het Rogger RSD-systeem de beste prestaties en zekerheid. Met slechts een paar verbindingen zijn de constructies stevig en veilig verankerd in de achterliggende constructie. Het kleine aantal benodigde schroeven vermindert bovendien de montagekosten.”

Ziekenhuis Nobo Otrobanda Willemstad (Beeld: Fotografie Esnacom B.V.)

Eurofast heeft de afgelopen jaren een serieuze groei doorgemaakt. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Deurne viert dit jaar zijn 45-jarig jubileum. “We zijn inmiddels actief in 25 landen vanuit vestigingen in Nederland, België, Hongarije, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, Polen en Duitsland. Vanuit daar bedienen we ook de buurlanden. Dat gebeurt allemaal met een uitgebreide service in het voortraject en ondersteuning op de bouwplaats”, zegt Van Kalkeren. “Om aan de vraag in de toekomst te kunnen blijven voldoen, gaan we binnenkort verhuizen naar een nieuw pand met meer dan het dubbele aan vloeroppervlakte voor het kantoor en magazijn. Ons doel is om in Europa de toonaangevende producent en full-service technisch adviesbureau te worden op het gebied van kwalitatief hoogwaardige mechanische bevestigingsmaterialen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details