Platform over gevels, glas & daken
Metadecor omhult met een MD Formatura gevel

Metadecor omhult met een MD Formatura gevel

Gevelspecialist Metadecor uit Kampen heeft in samenwerking met kunstenaar Chris kabel haar eigen kantoorgebouw omhult met een MD Formatura gevel. In het najaar van 2020 is het eerste paneel op feestelijke wijze door de directie van Metadecor opgehangen.

Fotografie Gevelbekleding Metadecor

MD Formatura gevel

MD Formatura is een metalen gevelbekleding, waarbij een patroon uit panelen wordt gestanst. De figuren die hierdoor ontstaan worden omgezet om licht te vangen, schaduw te werpen en diepte te creëren. Een patroon kan uit een vierkante, ronde, driehoekige, zeshoekige of vrije vorm bestaan. Om de afbeelding van de wolken zo goed mogelijk in de gevel te kunnen verwerken, is voor de Metadecor gevel gekozen voor een vierkant patroon. De gevelpanelen zijn gepoedercoat in een aparte variant wit. Deze variant zorgt voor een extra reflecterend effect.

Speciaal wolken patroon

In samenwerking met kunstenaar Chris Kabel uit Rotterdam en ontwerpbureau NVDTA is het ontwerp van de MD Formatura gevel bedacht. Het ontwerp is gebaseerd op het schilderij van de Kamperse schilder Jan Voerman. Deze schilder staat bekend om zijn landschapsschilderijen langs de IJssel. Het kantoorgebouw van Metadecor ligt ook langs de IJssel. De wolken uit een van zijn schilderijen is verwerkt in het patroon van de gevel. Zo gaat het kantoorgebouw op in zijn omgeving.

Engineering en montage

Metadecor beschikt over een team van deskundige engineers en monteurs. Nadat het ontwerp van de gevel was bedacht, zijn de engineers aan de slag gegaan met de engineering van de gevel. Elke detail is uitgewerkt om te zorgen voor een soepele montage. In het najaar is de montage van de gevel gestart door te beginnen met de hulpconstructie. De directie van Metadecor heeft op feestelijke wijze de eerste paneel opgehangen. Vervolgens zijn de rest van de MD Formatura panelen opgehangen door onze monteurs.

Over Metadecor

Metadecor verbindt wereldwijd architecten, aannemers en gebouweigenaren met de wereld van design en architectuur met techniek. Dat leidt tot spraakmakende gevels gemaakt van hoogwaardige producten. Metadecor realiseert complexe, innovatieve en kwalitatief hoogwaardige gevelprojecten van concept tot en met montage.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details