Platform over gevels, glas & daken
Metaaloplossingen voor gevel- en daktoepassingen

Metaaloplossingen voor gevel- en daktoepassingen

Steeds meer partijen kiezen voor metaaloplossingen in het dak en deze vloeien samen in de gevel. Aanvankelijk werd er veelal gekozen voor zink, maar de laatste jaren neemt de vraag naar aluminium en plastisol toe.

Een bedrijf dat haar oorsprong heeft in het maken van dakoplossingen voor de dakdekkersbranche en een groothandel in dakmaterialen runt, zag de behoefte vanuit de klant naar specifieke dak- en geveloplossingen toenemen. Mike van Hoorn, eigenaar van Hodak Dakmaterialen, Metaalland en Zinkland, vertelt hoe de onderlinge bedrijven elkaar versterken binnen de gevel- en daktoepassingen.

“Wij beschikken over een uitgebreid machinepark. Metaalland blijft innoveren in nieuwe technieken. Voornamelijk omdat de behoeften van de klant niet overeenkwamen met de bestaande producten in de markt. Dankzij onze jarenlange ervaring in daken en gevels, kijken we oplossingsgericht naar de vraag en gaan we aan de slag. Van daaruit ontwikkelen, veranderen en verbeteren we.”

Metalldach Stehfalz

Zinken felsdak. (Beeld: U.J. Alexander – Stock Adobe)

 

Zetwerk voor dakdekkers, aannemers en gevelbouwers

“Metaalland, met vestigingen in Eindhoven en Nijmegen, is dan ook dé partij voor waterslagen, afdekkappen, boeiboorden en meer. Bij het produceren van deze diverse maatwerk daktoepassingen maken wij gebruik van aluminium, lood, plastisol, RVS en zink. Zo bieden we het totaalplaatje voor zowel dakdekkers, aannemers als gevelbouwers. We ontzorgen de klant en begeleiden alle processen: van ontwerp tot productie en van coaten tot monteren.”

Snelle levering in bijna elke maatvoering en kleur

“Graag maken wij van elke opdracht iets bijzonders, omdat elk project om een andere uitstraling vraagt. Bij ons heeft de klant niet alleen de keus uit diverse materiaalsoorten, maar is levering in bijna elke maatvoering en kleur ook mogelijk, zeker bij aluminium. De architectonische ontwerpvrijheid neemt toe met de keuze van een bepaalde kleur om een gebouw de gewenste uitstraling te geven. Met een grote voorraad en een coatingbedrijf naast de deur, kunnen we ook dat snel en goed verzorgen. Door middel van creativiteit en passie voor het vak maken wij elk project tot een succes!”

hodak_2_image00019-kopieren

Aluminium muurafdekkers en boeiboorden.

 

Uitgebreid machinepark

“Dankzij onze vakspecialisten en een uitgebreid machinepark, hebben wij de mogelijkheid om aluminium, lood, plastisol, RVS en zink te bewerken. Lassen, zagen, knippen of monteren? Geen enkel probleem! We zijn dé specialist in metaal. We blijven innoveren en specialiseren ons in nieuwe technieken.” Van Hoorn besluit: “We werken uitsluitend met gecertificeerde en geteste A-merken (CE-goedgekeurd), want kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details