Platform over gevels, glas & daken
Metaal in de bouwsector
Bij het Lorentz Lyceum in Arnhem is vooral gebruik gemaakt van een uniek en op maat gemaakte wandplaat in combinatie met een eigen ontwikkeld kliksysteem.

Metaal in de bouwsector

“We werken momenteel veel met maatwerk metaalproducten in de bouwsector,” legt Jeroen van Riet uit. Dit komt volgens hem door het uitgebreide assortiment aan technische profielmogelijkheden en het grote kleurengamma.

Het uitgebreide assortiment geeft architecten alle vrijheid om creatief te zijn in hun ontwerp. “Met metaal is bijna alles mogelijk, zowel op technisch als esthetisch vlak,” weet Van Riet. “Wandplaten en zetwerk worden tegenwoordig op klantwens gevormd volledig in eigen beheer. Bij voldoende afname kunnen we tevens voorzien in een kwalitatieve coating met een unieke kleur waarop zelfs tot 40 jaar fabrieksgarantie kan worden verleend.”

Bij De Kroon is gebruik gemaakt van aluminium gevelpanelen waarbij diverse panelen zijn voorzien van een logo (3D-print), dat in de panelen is geperst.

Spraakmakende projecten

Recent opgeleverde spraakmakende projecten zijn het Lorentz Lyceum in Arnhem en de renovatie van De Kroon (de voormalige stadhuistoren) in Zoetermeer. Van Riet: “Bij het Lorentz Lyceum in Arnhem is vooral gebruik gemaakt van een uniek en op maat gemaakte wandplaat in combinatie met een eigen ontwikkeld kliksysteem. Dat maakt dat de gezette wandplaten verdekt konden worden toegepast. Bijkomend voordeel is dat ze bij een voorkomende schade eenvoudig kunnen worden uitgewisseld.” 

Van Riet is van mening dat er in de toekomst meer vraag zal zijn naar een dergelijk esthetisch aantrekkelijk en praktische kliksysteem dankzij de vele toepassingsmogelijkheden. “Bij De Kroon tot slot is gebruik gemaakt van aluminium gevelpanelen waarbij diverse panelen zijn voorzien van een logo (3D-print), dat in de panelen is geperst, voor een specifiek effect.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details